Stunt schaakteam De Giessen

15 februari 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Het tweede team van schaakclub De Giessen heeft gestunt tegen het sterke Utrecht 6. De lokale schakers brachten de Domstedelingen het eerste puntverlies toe: 4-4.

Omdat De Giessen 2 zich in de onderste regionen van de derde klasse SGS bevindt, waren de verwachtingen vooraf niet hoog gespannen. Nadat de thuisploeg een reglementaire 1-0 voorsprong had genomen (de Utrechters waren met zeven man gekomen, red.), leken de gasten door vier zeges op rij op weg naar een gemakkelijke zege. De tegenstander van Chris Tromp speelde, conform zijn stijl, vervolgens een soort van alles of niets wedstrijd. Het werd niets, dus alles voor Tromp. Martijn Koutstaal en Henk van Houwelingen wisten in de laatste twee partijen een klein voordeeltje uit te buiten en hielpen hun team daardoor aan een niet meer verwacht gelijkspel: 4-4.

Na vijf ronden staat De Giessen met één gewonnen partij, één gelijkspel en drie verloren wedstrijden op een gedeelde zevende plaats in een veld van tien teams.

Interne competitie

Kasper Euser, Tim Schakel en Jaco Vonk gaan onverdroten door in hun jacht op het kampioenschap. Vonk won vrij regelmatig van Wim Koutstaal, Tim Schakel won ternauwernood van Louis Rutgers en Kasper Euser deelde tegen Wim Rietveld. Hij leidt nog wel, met een half punt voorsprong op Schakel en Vonk.

Uitslagen interne competitie twintigste ronde

W. Rietveld-K. Euser 0,5-0,5; L.W. Rutgers-T.T. Schakel 0-1; W.J. Koutstaal-J.J. Vonk 0-1; Maarten Euser-E.L. Korevaar 0-1; W.M. Deurloo-J.P. van den Dool 0,5-0,5; K. Bons-C. van der Straaten 0-1; J. Donkersloot-Tijmen Schakel 0-1; H. Stigter-A.C. Boot 0-1.

advertentie
advertentie