Hardinxveld vergeet te winnen bij De Alblas

15 februari 2009 om 00:00 Nieuws

ALBLASSERDAM - Lange tijd hield Hardinxveld dit weekend uitzicht op de winst, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. De ploeg van trainer Ton Heijstek kwam snel op voorsprong, maar verzuimde hierna de wedstrijd definitief op slot te gooien. Op wilskracht kwam De Alblas kort voor het einde, tegen tien Hardinxvelders, alsnog langszij.

Na twee weken van afgelastingen moest Hardinxveld als koploper aantreden tegen de nummer negen van de competitie. Hardinxveld nam in de beginfase het initiatief en dat leidde binnen het kwartier al tot de openingstreffer. Na een doorkopbal van Richard Zwakhals speelde Stefan Kant zijn tegenstander uit en schoot diagonaal raak. Hierna had Hardinxveld een grote kans om de score te verdubbelen, maar de kopbal van Jeroen Bakker raakte, via de keeper, de paal. Ook De Alblas kreeg enkele goede kansen, maar doelman Marco van der Linden stond zijn mannetje.

Na de rust kwam Hardinxveld energiek uit de kleedkamers. Dit resulteerde in enkele kansen. Vooral Nick van der Woude was dichtbij een goal, maar zijn snoeiharde uithaal raakte de lat.

In de slotfase van het duel kreeg Hardinxveld het erg lastig. Marcel van Kampen werd met een rode kaart van het veld gestuurd, na een tackle op zowel de man als de bal. Maar zelfs met tien man kreeg Hardinxveld nog volop kansen om de wedstrijd te beslissen. Michel Roza was dichtbij de 0-2, maar zijn schuiver verdween net naast het open doel.

Langzaamaan viel Hardinxveld steeds verder terug. De Alblas profiteerde hiervan en kwam langszij, dankzij een harde voorzet die via Raymond Rooseboom in het doel verdween. In een spannende slotfase lag de winst voor Hardinxveld nog steeds voor het grijpen, met de grootste kans voor Nick van der Woude die zich vrij speelde maar naast het gapende doel schoot. Het mocht echter niet baten en een gelijkspel was het eindresultaat.

Ondanks dit 1-1 gelijkspel blijft Hardinxveld de ranglijst aanvoeren met een wedstrijd minder gespeeld en drie punten voorsprong op de concurrentie. Komend weekend is er vanwege carnaval in het zuidelijk district geen competitieprogramma en volgt er een week later een inhaalprogramma.

advertentie
advertentie