River Trotters wacht op terugkeer geblesseerde speelsters

16 februari 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De basketbaldames van de River Trotters wachten met smart op de terugkeer van enkele geblesseerde speelsters. Zonder drie weggevallen steunpilaren ging de wedstrijd tegen Stol-Grasshoppers met 64-50 verloren.

De River Trotters startten onbevangen aan de wedstrijd, maar na enkele minuten was het verrassende openingsoffensief weggeëbd. De tegenstandsters braken enkele malen door de Hardinxveldse verdediging heen en maakten twintig punten: 20-10. In het tweede kwart kwamen de gasten steeds beter in hun spel. Karin Groeneveld, Rianne Viveen en Diede Vreeswijk wisten driepunters te noteren, waardoor het kwart met 16-16 werd afgesloten. Tussenstand 36-26. Ook in het derde kwart waren de verschillen klein, waardoor de river Trotters nog steeds uitzicht hadden op een goed resultaat: 49-38.

In het vierde kwart brak het gemis van een goede reservebank de gasten op. De tegenstander beschikte over een volle bank en speelde af en toe full court press. Hierdoor liep de tegenstander steeds verder weg. Eindstand: 64-50.

De scores: Rianne Viveen 14 pnt., Karin Groeneveld 13 pnt., Diede Vreeswijk 10 pnt., Laura Davids 9 pnt., Marian Bongers 2 pnt., Samantha Cornege 2 pnt.