OKK‘70 wars van bijgeloof

17 februari 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Bijgeloof is aan de volleybalsters van OKK‘70 niet besteed. Op vrijdag de dertiende kreeg tegenstander De Burgst 5 geen kans. Met goed en degelijk spel was de overwinning snel binnen: 4-0.

Er werd fel gestart aan de zijde van OKK‘70. Het spelletje liep goed: goede passes, prima set-ups (van Esther Meerkerk) en mooie aanvallen werden afgewisseld met tactische prikballen. De Burgst verdedigende sterk, maar kon tegen deze pressie niet op: 1-0.

Ook in de tweede set bouwde OKK‘70 al snel een voorsprong op. Tot De Burgst het tactische spel van OKK ‘70 doorzag en zich terugvocht. De set kreeg een spannend einde (23-22), maar een time-out en een tactische wissel van coach/trainer Johan Timmer haalden De Burgst uit de concentratie: 2-0.

In de derde set was De Burgst de weg kwijt. Japke Hartogsveld scoorde met haar servicebeurt 11 punten op rij. De set eindigde in 25-8.

De dames van OKK‘70 gunden De Burcht ook in de laatste set geen kansje. Elk punt is immers belangrijk om aansluiting te houden bij de nummer twee van de ranglijst. De volleybalsters hebben de komende weken even rust. Zaterdag 7 maart om 15.00 is de volgende uitwedstrijd tegen WHV 2.