De keuken van de psychologie

20 februari 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Waarom zijn programma’s van dr. Phil zo populair? Wat houden de verschillende therapievormen in? Hoe verloopt een rouwproces en waarom vinden we de één sympathiek en kunnen we de ander niet uitstaan? In nieuwe SKEW-cursus ‘verkenningen in de psychologie’ kunnen niet alle levensvragen worden beantwoord en wordt de cursist ook geen psycholoog. Wel worden de inzichten gespiegeld en wordt uitgelegd hoe psychologen onze eetlust en motivatie kunnen opwekken. Toepassing van inzichten uit de psychologie zijn overal te vinden: thuis, op straat, in het verkeer, op school, in het werk en tijdens de vakantie.

In haar nieuwe cursus neemt de SKEW de cursist mee in een rondvlucht boven de wondere wereld van psychologica. De cursisten ontdekken hoe er doorgaans met ervaringen op allerlei levensgebieden om wordt gegaan. De cursisten strijken neer bij verschillende scholen in de psychologie en kijken bij verschillende psychologische ‘koks’ in hun keuken, proeven hun producten en maken kennis met hun programma’s. Tijdens de les wordt er ook tijd genomen voor verwijzingen naar actuele zaken bij voorbeeld uit het tijdschrift psychologie of toevallig elders gelezen artikelen.

De cursus start donderdag 19 maart om 19.30 uur SKEW-locatie de Ducdalf, Scheldestraat 1 en kost € 80,00 voor zes lessen. De les duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. Docent: drs. Wim Lötgerink, psycholoog. Aanmelden via 0184-612771 of via mail@ducdalf.nl is noodzakelijk. Meer informatie: www.ducdalf.nl.

advertentie
advertentie