Loop je fit met cursus Nordic Walking

24 februari 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Nordic Walking is effectiever dan gewoon wandelen. Boefenaars zetten zo'n zeshonderd spieren van hun lichaam aan het werk. Dat is negentig procent van het lichaam. Het energieverbruik is dan ook veel hoger in vergelijking met joggen of wandelen, maar Nordic Walking voelt nauwelijks vermoeiender dan gewoon wandelen. Dat komt doordat de stokken veel steun bieden. Door de geringe belasting op de gewrichten is deze manier van sporten ideaal voor mensen met artrose en overgewicht. Ook de spieren in de schouders, nek en in de buik worden door de techniek van het Nordic Walking extra gestimuleerd en aan het werk gezet. Iedereen kan het leren en het is gemakkelijk vol te houden, ook al hebben deze beoefenaars jaren niet gesport.

Mensen die de perfecte techniek, het goede ritme en het juiste effect van Nordic Walken willen leren, kunnen deelnemen aan een cursus van Rivas Extra. De lessen starten woensdag 1 april, van 18.30 tot 19.30 uur. De verzamelplaats is tegenover de ingang van Kampeerterrein Het Lingebos, Haarweg 6 in Vuren. De cursus bestaat uit zes technieklessen van een uur. De kosten bedragen € 75. Rivas-pashouders krijgen tien procent korting. Veel ziektekostenverzekeraars geven bovendien een vergoeding voor deze cursus. Trias vergoedt € 46 voor aanvullend verzekerden.

Deelname is alleen mogelijk na aanmelding, tot twee weken voor de start van de cursus. Belangstellenden kunnen voor informatie en aanmelding tijdens kantooruren terecht bij Rivas Extra via Rivas Zorglijn, 0900-8440 of via www.rivas.nl.

advertentie
advertentie