Een afspraakje met de Bijbel

24 februari 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Leerlingen van C.S. De Hoven hebben van maandag 2 tot en met woensdag 4 maart een ‘afspraakje’ met de Bijbel. In de BibleDate, een uitschuifbare trailer van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG), krijgen de leerlingen een interactief programma aangeboden over de Bijbel.

In de BibleDate kiezen de leerlingen zelf over welke thema’s zij willen praten. Aan de hand van onderwerpen als respect, geweld, relaties en vriendschappen maken de jongeren kennis met de Bijbel en ervaren ze de invloed van deze thema’s in hun omgeving. Wat zij er uiteindelijk van vinden, is aan hen. Vandaar dat het programma 'Up to You' heet. Aan het eind maken de leerlingen zelf ook een filmpje naar aanleiding van een bijbelverhaal. Dit filmpje is 's avonds te zien is op www.bibledate.nl .

De reacties van zowel leerlingen als leraren die het programma hebben meegemaakt zijn positief. ,,Het programma gaat heel snel. Er zit heel veel in en de leerlingen letten goed op. Een prima start als je nog niet zo veel van godsdienst of de Bijbel weet. Ze leren ook echt erover nadenken," aldus een leraar.

advertentie
advertentie