Vriendenschaar verliest nipt van kampioen CSL

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Met Arjen Godthelp op de bank als coach kreeg Vriendenschaar direct te zien dat CSL zaterdag streed om het kampioenschap in de overgangsklasse. Binnen enkele minuten namen de Friezen een 2-0 voorsprong. De Mostertbrigade rechtte de rug en onder aanvoering van Bert Verspuij en Mees v.d. Waal v. Dijk werd de achtervolging ingezet. Van de Waal van Dijk heerste in de rebound en wist dankzij slimme combinaties van zijn vakgenoten in deze wedstrijd vaak de korf te vinden. Vriendenschaar speelde met de nog juniorendame Karin van Rijswijk in de gelederen voor de afwezige Daniëlle Schagen.

H’VELD-G’DAM Vriendenschaar heeft zich zaterdag kranig verweerd tegen kampioenskandidaat CSL, maar moest in een spannende wedstrijd de winst net aan de Friese kampioen laten: 16-14.

In de rust stond een 11-8 tussenstand op het scorebord. Tijdens de thee zette coach Arjen Godthelp zijn ploeg op scherp. Dit resulteerde in een gedreven Vriendenschaar na de rust. Krista Kop en Bert Verspuij dichtten het gat tot 11-10. Het lukte de bloemenploeg echter geen enkele keer om langszij te komen. Vriendenschaar had in de tweede helft erg veel schoten nodig om tot scoren te komen, terwijl CSL veel effectiever bleek in de afronding. In het laatste kwartier van de wedstrijd wist Vriendenschaar slechts twee keer de korf te vinden. Door het verlies van DOS/Kampen kon CSL dankzij de overwinning direct het kampioenschap vieren in de overgangsklasse. Aanstaande zaterdag speelt Vriendenschaar thuis tegen Victum om 17.30 uur. Vriendenschaar kan nog als tweede in de competitie eindigen.

Scores Vriendenschaar: Bert Verspuij (6x), Mees vd Waal v Dijk (4x), Krista Kop en Tjeerd Putters (beide 2x).