Opnieuw 36 toptijden voor ZVH-ers

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - ZVH heeft 36 toptijden genoteerd tijdens een wedstrijd in de vierde ronde van de ZRO-D competitie. Tegenstanders waren ZV Vlaardingen 2, SCOM, SVO, ACZ & De Lansginh 2.

De wedstrijdzwemmers van ZVH gingen snel van het blok tijdens de eerste estafettenummers. Bij zowel de jongens als de meisjes zwom ZVH naar een podiumplek op de 4x 50meter vrije slag. Bij de jongens zwommen Roy Groenendijk, Glenn van Driel, Somchai Vat en Jaco Huisman naar een eerste plaats in 2.17.61. Cheyenne Vlot, Dorien Sterrenburg, Julia Buijk en Jarka Kortleve zwommen met een tijd van 2.20.61 naar een tweede plaats bij de meiden. Diezelfde Jarka zwom een nette wedstrijd. Op de 50meter schoolslag zwom zij met een tijdsverbetering van eenhonderdste naar een derde plaats. In hetzelfde programma liet ook Soraya Schmidt zien wat ze waard is. In een tijd van 41.97 tikte ze als eerste aan. Ook Petra Vis kreeg het publiek warm. Op dezelfde 50meter vlinderslag won zij een bronzen medaille in 46.70. Bij de heren had Robin de Ruijter een goede middag. Naast een PR op de 200 meter vrije slag, zwom hij op de 50 meter schoolslag naar een bronzen medaille in een tijd van 40.24. Marcel de Ruijter werd op de 100 meter schoolslag een bronzen medaille rijker, maar op de 50meter vrije slag viste hij er net naast. Ook de gebroeders Groenendijk hadden er veel zin in. De enthousiaste Kevin sprintte naar een tweede en derde plaats op de 50 meter vrije slag en vlinderslag. Zijn grote broer Roy ging ook als een trein op de 50 meter vrije slag. Een tijd van 34.54 was een zilveren medaille waard. Zijn tweede medaille, ook zilver, won hij op de 100 meter rugslag in 1.25.77. Peter Jan Hooikaas zwom een zeer matige wedstrijd, maar was desondanks alle tegenstand voor op de 50meter vrije slag, in een tijd van 27.76. Wie wel een PR wist te zwemmen op de 50 meter vrije slag van Niels van Daalen. In een mooie race zwom hij naar het hoogste schavot in 40.12. Ook op de 50 meter vlinderslag zat de vaart erin. In een tijd van 52.26 zwom Niels zichzelf een zilveren medaille rijker. Bij de dames vergrootte Laura Donk haar collectie. Een gouden medaille werd verdiend op de 100meter schoolslag. Maar de beste prestatie van de dag kwam van Linda Buijk. Behalve dat haar 100meter wisselslag het zilver opleverde was het grote applaus voor de 100meter schoolslag. Schrijft u mee? Zij zwom op deze afstand naar 1.16.64 dat volgens de systemen een clubrecord oplevert.