Cursussen omgaan met borderline en depressie van De Grote Rivieren

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - De Grote Rivieren biedt cursussen aan voor mensen met psychische problemen bij een familielid. De afdeling Preventie wil familieleden en naastbetrokkenen zo goed mogelijk informeren over het ziektebeeld van hun naaste, hen leren hoe zij moeten omgaan met hun partner, familielid, vriend(in) en hoe zij zelf gezond kunnen blijven in stressvolle situaties. Daarom beginnen zij binnenkort met twee cursussen.

De cursus Omgaan met borderline richt zich in eerste instantie op partners en ouders van mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Ook broers, zussen en andere belangrijke naastbetrokkenen kunnen zich voor de cursus aanmelden. De cursus start op donderdagavond 16 april bij De Grote Rivieren, locatie Hellingen 21 in Dordrecht en bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten.

De cursus Omgaan met depressie is bedoeld voor partners van mensen, die langer dan drie maanden een depressie hebben en hiervoor behandeld worden of behandeld zijn. Deze cursus start op dinsdagavond 12 mei en bestaat ook uit tien wekelijkse bijeenkomsten die plaatsvinden in het Service- en Ondersteuningscentrum (SOC), Oosterbrugstraat 2 in Sliedrecht.

Aanmelden voor beide cursussen kan van maandag tot en met donderdag bij de afdeling Preventie van De Grote Rivieren, 078-6545075 of via e-mail preventie@degroterivieren.nl.

advertentie
advertentie