‘Crimefighter’ in Hardinxveld

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Op uitnodiging van de regionale VVD-afdelingen Drechtsteden/Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, was Tweede Kamerlid Fred Teeven vorige week te gast in Hardinxveld-Giessendam. Als gespreksleider trad AD-columnist Cees den Bakker op. In de Heerensociëteit De Spijcker sprak Teeven het publiek toe over de VVD en zijn eigen portefeuille Justitie. Hij beantwoordde veel vragen over de aanpak van de kredietcrisis, veiligheid, duurzame energie en uiteraard justitie. Zo deelde Teeven mee dat hij een wetsvoorstel heeft opgesteld om na een veroordeling voor een zwaar misdrijf, het hoger beroep in de gevangenis af te moeten wachten in plaats van, zoals nu nog vaak gebeurt, in vrijheid.

Na de pauze kwam Provinciaal Statenlid Eduard Schuringa aan het woord. Natuurlijk kreeg hij de vraag waarom de wegenbelasting in Zuid-Holland zoveel hoger is dan in de rest van Nederland. Volgens Schuringa besteedt de Provincie veel geld aan infrastructuur, waaronder goede bus- en spoorlijnverbindingen. Bovendien heeft Zuid-Holland in tegenstelling tot de meeste provincies geen aandelen in een energiemaatschappij.

Op de vraag of de provincie Zuid-Holland bereid is te investeren in de veerpont tussen Boven-Hardinxveld en Werkendam, zei hij dat dit zeker het geval is en dat de provincie hierover al in gesprek is met de gemeente.

advertentie
advertentie