Leren masseren bij Riva Extra

7 maart 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Een goed uitgevoerde massage kan een weldaad zijn bij vermoeidheid, pijn en spanning. Het is ook goed voor de gesteldheid van lichaam en geest. Massage houdt het lichaam in goede conditie en kan de kans op blessures verminderen. Daarvoor is de cursus van Rivas Extra. Deelnemers leren op verantwoorde wijze te masseren.

De cursus is bedoeld voor iedereen, die op verantwoorde wijze een ontspannende massage wil leren geven aan partner, vriend(in) of kennis. Deelnemers leren massagetechnieken als drukken, strijken en kneden. Ook aan de orde komt het contact tussen de 'masseur' en de gemasseerde. Een ontspannende massage is niet alleen het toepassen van technieken, maar ook een wijze van communiceren.

De massagetechnieken zijn gebaseerd op de klassieke massage, ook wel de Zweedse massage genoemd. In de bijeenkomsten wordt zowel aan de theorie als aan de praktijk van het masseren aandacht besteed. De leiding van de cursus is in handen van een massagedocent. Voorafgaand aan de cursus beoordeelt de docent aan de hand van een vragenlijst of deelname aan de cursus vanuit gezondheidskundig oogpunt verantwoord is.

De cursus vindt plaats in het Managementcentrum naast het Beatrixziekenhuis aan de Banneweg 57 in Gorinchem. De cursus start woensdag 15 april en bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 19.30 tot 21.15 uur. De kosten bedragen € 180 inclusief cursusmateriaal. Rivas-pashouders krijgen twintig procent korting.

Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. Belangstellenden kunnen voor informatie en aanmelding tijdens kantooruren terecht bij Rivas Extra via Rivas Zorglijn, 0900-8440 of via www.rivas.nl.

advertentie
advertentie