Anti Totally Different?

7 maart 2009 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN

Tijdens de oprichting van TD was er weinig politieke steun voor het initiatief. De politieke kleur van sommige partijen was helaas niet terug te vinden in politieke steun. Na een stormachtig bestaan van 2,5 jaar bestaat TD nog steeds. Deze stormen werden veelal aangewakkerd door personen die hier niet openlijk voor uit wilden komen. De spelers van TD (kinderen van zes tot en met vijftien jaar) zijn hier nu de dupe van.

Ze worden voortdurend uitgescholden door ‘anti TD-ers’ met woorden waarvan ze soms niet eens de betekenis weten. Spelers worden van hun fiets getrapt puur en alleen vanwege het feit dat ze bij TD voetballen. Tot overmaat van ramp vond men het ook nog eens nodig om spullen te stelen uit de kleedkamer van de gymzaal in Boven-Hardinxveld die wij op dat moment in gebruik hadden. Waarom laat de jeugd zich voor een karretje spannen? Een karretje dat door volwassenen aan het rollen is gebracht, omdat ze zich geen raad wisten met TD.

Het doel van TD is om de jeugd van de straat te houden, zodat ze geen overlast kunnen veroorzaken. We hebben er niet voor gekozen om hier mensen bewust last mee te bezorgen. Het zou fijn zijn als we gewoon mogen bestaan, zonder de haatcampagnes van de ‘anti TD-ers’, zelfs als de toekomst van onze voetballocatie (alweer) onzeker is.

P.G. van den Heuvel,

Initiatiefnemer Totally Different.

advertentie
advertentie