Vriendenschaar rekent simpel af met degradant

9 maart 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Vriendenschaar heeft in de voorlaatste zaalwedstrijd van het seizoen simpel afgerekend met het al gedegradeerde Victum uit Houten: 15-10.

Omdat CSL vorige week kampioen was geworden in deze Overgangsklasse A, stond alleen de sportieve eer op het spel. De Mostertformatie probeerde er voor het thuispubliek een leuke wedstrijd van te maken, maar tegenstander Victum wilde niet echt meewerken. Door stringent achterverdedigen werd het de Vriendenschaar-aanval moeilijk gemaakt en zoals in deze competitie al meer is gebleken, hebben de Hardinxvelders daar problemen mee. Hoewel Vriendenschaar na de snelle 2-0 steeds een voorsprong nam, kon Victum aanhaken en werd het na 3-3 en 5-5 pas net voor de rust 7-5. Domper in de eerste helft was het uitvallen van Danielle Schagen met een (mogelijk zware) knieblessure. Zij werd vervangen door de 18-jarige Karin van Rijswijk.

In de tweede helft klampte Victum door twee snelle doelpunten nog wel even aan, maar na de 8-8 voerde Vriendenschaar de druk op de korf wat verder op. Het baltempo ging omhoog en na vier mooie doelpunten in tien minuten was het verzet van Victum gebroken. In de laatste tien minuten scoorde Vriendenschaar nog driemaal en kwam er een 15-10 eindstand op het scorebord.

De bloemenploeg steeg door de zege naar de tweede plaats en verdedigt deze positie zaterdag vanaf 19.50 uur in de laatste competitiewedstrijd tegen DFD in het Friese Oentsjerk.