HKC kan moed putten uit tweede helft

9 maart 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - HKC kan moed putten uit de tweede helft tegen Korbatjo. In dat deel poetsten de Hardinxveldse korfballers zaterdag een 8-5 achterstand weg, waardoor de gasten een puntje mee konden nemen naar het Peulendorp (17-17).

Korbatjo begon scherp aan de wedstrijd en wist via snelle doelpunten op voorsprong te komen. In de eerste helft bouwde HKC de aanvallen niet zorgvuldig genoeg op, waardoor de bal te snel werd onderschept door de tegenstander. Door schoten van Esther de Groot, Niels Denventer en een korte kans van John den Dunnen behield HKC de aansluiting (4-3). Korbatjo bleef echter met een hoog schotpercentage schieten, waardoor beide ploegen met een 8-5 tussenstand de rust in gingen.

De pauze deed HKC goed. Astrid Fijnekam scoorde al snel met een afstandschot en het andere aanvalsvak begon goed te draaien. Vooral Arnold Tromp zorgde voor veel gevaar. Door een benutte vrije bal van Arnold Tromp, een strafworp en een meegekregen strafworp trok HKC de stand gelijk: 9-9. Het treffen ging vervolgens gelijk op, maar aan het einde van de tweede helft wist Korbatjo een voorsprong van twee punten te pakken (16-14). Door wederom de afvalsdrang van Arnold Tromp dichtten de gasten het gaatje. Zo werd de 17-17 eindstand bereikt.