Rabobank succes ermee!

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

De ledenvergadering is het hoogste orgaan in een vereniging. De daarin genomen rechtsgeldige besluiten moeten worden gerespecteerd. Door een ieder, dus door voor- en tegenstemmers en bestuurders.

Deze grondregel is in onze geciviliseerde maatschappij in onze wetgeving verankerd en als zodanig algemeen geaccepteerd. Zelfs in onze nationale politiek. Respect voor elkaar is een groot goed. Als dat er niet meer is, glijden we af naar een bananenrepubliek. En dat willen we niet.

Dit principe geldt ook voor Rabobank Hardinxveld-Giessendam, waarvan de ledenvergadering zich op 9 februari heeft uitgesproken tegen een fusie met Rabobank Sliedrecht. Dit besluit is rechtsgeldig genomen en dus verdient het gerespecteerd te worden. Ook door de bestuurders. Pogingen om aan een dergelijk principieel besluit te morrelen zijn dan ook volstrekt onaanvaardbaar!

Het heeft geen zin om achteraf met leden over hun beweegredenen te gaan spreken. Dat had vooraf moeten gebeuren. Morrelen met het doel leden te laten twijfelen, moet ten sterkste worden afgewezen. Ledensessies die dit beogen en die voor eind maart gepland zijn, zijn dan ook volstrekt verwerpelijk. Het suggereert minachting voor de leden dat zo maar zou kunnen leiden tot verharding van standpunten en beschadiging van mensen. En dat kan nooit het doel van bestuurders en toezichthouders zijn.

Effectiever is krachten te bundelen en het contact met de leden weer te herstellen om de Rabobank in Hardinxveld-Giessendam nog sterker en groter te maken dan die nu al is. Met goed gemotiveerde krachten moet dat mogelijk zijn. Mochten daarbij specialisten nodig zijn, dan moeten die er komen, uiteraard onder de voorwaarde dat hun handelen geen levensbedreigende risico’s voor de bank met zich mee brengen Daarbij is de hulp van Rabobank Sliedrecht absoluut niet nodig. Laat hen ook maar bewijzen dat ze een sterke bank kunnen worden.

Voor de directies van beide banken is er een schone taak weggelegd om ieder voor zich aan die discussies vorm te geven en wel in een algemene ledenvergadering, waarin ieder zijn zegje kan doen. En niet in praatgroepjes, die van elkaar niet weten wat er gezegd is en ook niet met mensen van buitenaf, die hier niets te zoeken hebben. Van de directies wordt verwacht dat ze als generaals voor hun troepen gaan staan. En die kans moeten ze met beide handen aannemen.

Succes ermee!!

Bert de Rooij

Plompencamp 11

Hardinxveld – Giessendam

advertentie
advertentie