‘Fraai en eigentijds modeplaatje’

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - De zaal van Restaurant Kampagne vormde maandagavond 23 maart het passende decor voor de modeshow van de Ondernemersvereniging De Giessenhof. In een sfeervolle ambiance kregen de ongeveer 250 bezoekers een goed beeld van de voorjaars- en zomermode 2009. De deelnemende winkeliers bewezen dat zij met elkaar de ‘ingrediënten’ kunnen leveren voor een fraai en eigentijds modeplaatje. De kleurrijke en vrolijke show oogstte dan ook veel bijval.

Door Ria Scholten

Opvallend was het grote aantal jongere dames dat een kaartje had gekocht voor de show. De zaal was door Mostert Bloemen versierd met fraaie bloemdecoraties waarin een groot aantal roze gerbera’s was verwerkt. De dames- en herenmode werd geshowd door modellen van het bureau van Edwin Thörig. Zij waren door de medewerkers van Kapsalon Danny Kraag en de visagisten van Parfumerie Drogisterij Ouwerkerk voorzien van een eigentijdse look, die uitstekend past bij de kleurentrends van deze zomer.

De mannequins showden niet alleen lingerie en nachtmode van Lady-Line Lingerie, maar ook fraaie badmode. Heel leuk waren de tankini’s met een stijlvol rokje in hetzelfde dessin. Het vakantiegevoel werd compleet door de grote zonnebrillen van Opticiën J. van Dis. Veel bijval oogstte de vrijetijdskleding van Todays Jeanswear waarbij de combinatie tussen casual en romantisch uiterst smaakvol bleek uit te pakken. De outfits van Sportshop André Vlot zorgden voor het ultieme vakantiegevoel. De mannequins en dressmen showden kleurige bermuda’s met bijpassende frisse shirts. De luchtige zomerschoenen en de vrolijke tassen van de dames waren afkomstig van Sluimer Schoenen en Lederwaren. De mannen droegen slippers van Schoenmode Albert de Vries.

De kleding van Jules Fashion werd gekenmerkt door soepele stoffen en felle kleuren als cyclaamrood en oranje. Romantische jurken, maar ook korte strakke rokjes in combinatie met de niet uit het modebeeld weg te denken legging. Trendy bijous van Juwelier Verhoef maakten het plaatje compleet. Bij een goedgeklede dame past een man in een goedzittend en fraai kostuum. De dressmen showden kostuums van First Man, waarvan een aantal met een tweede pantalon kunnen worden geleverd. Gemak dient de man dus en dat geldt ook voor het bijpassende strijkvrije shirt.

Natuurlijk was er ook een plekje ingeruimd voor de kinderkleding. Piepjonge mannequins en dressmen lieten zien dat de zomerkleding van Kids en Koters Kinderkleding het aantrekken meer dan waard is. Een spetterende finale, waarbij alle deelnemers nog eenmaal de catwalk betraden, vormde het passende einde van een geslaagde avond.

De bezoekers mochten na afloop een tas met een verrassende inhoud mee naar huis nemen. Daarnaast hebben zij ongetwijfeld voldoende inspiratie opgedaan voor een kleurige en modebewuste zomer.

advertentie
advertentie