Vertraging plan Wilgenzoom door crisis

27 maart 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - BM Projectontwikkeling BV heeft deze week bekendgemaakt dat in de ontwikkeling van de tweede fase van het woningbouwplan De Wilgenzoom in Hardinxveld-Giessendam enige vertraging is opgetreden. De geplande start van de bouw, dit voorjaar, is uitgesteld tot na de zomer. Oorzaak van de vertraging is de financiële en economische crisis die op dit moment landelijk de verkoop van woningen doet stagneren.

Een woordvoerder van BM Projectontwikkeling BV benadrukt dat er bewust gekozen is voor uitstel van de tweede fase van het project en dat zeker niet wordt afgezien van de bouw. ,,Op dit moment ligt de verkoop van woningen in geheel Nederland moeilijk. Ook in Hardinxveld-Giessendam. Talrijke woningbouw in het hele land worden geannuleerd. Momenteel zijn wij drukdoende met de bouw van de eerste fase van De Wilgenzoom, die bestaat uit grondgebonden woningen en een appartementengebouw. Door de afnemende vraag naar woningen hebben wij besloten het oostelijk deel van het plan, fase twee, enigszins naar achteren te schuiven. Het project gaat dus wel door.

In fase twee van De Wilgenzoom zijn starterswoningen gepland en daaraan is in Hardinxveld-Giessendam veel behoefte. Zeker daarom heeft de ontwikkeling van de tweede fase voor ons bedrijf absolute voorrang in projecten die wij later dit jaar in verkoop gaan nemen en gaan realiseren. Maar door de omstandigheden zullen wij ons in de snelheid van bouwactiviteiten moeten aanpassen aan de vraag. En die is momenteel lager.”

advertentie
advertentie