Gezellige drukte tijdens installatie Wsw-raad

27 maart 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Een gezellige drukte heerste vorige week bij sociaal werkvoorzieningbedrijf Avelingen. Deze dag werd de nieuwe Wsv-raad geïnstalleerd. De Wsw-raad is een orgaan dat adviseert over de uitvoering van de Wet speciale werkvoorziening. De raad bemoeit zich met zaken als ‘Wsw-beleid’, gemeentelijke verordeningen en bijvoorbeeld wachtlijstbemiddeling. De raad is een aanvulling op de ondernemersraad die zich met de bedrijfshuishouding van de Avelingen Groep bezig houdt.

Het instellen van een Wsw-raad is verplicht voor gemeenten. Op initiatief van Avelingen Groep is er voor gekozen om een gezamenlijke raad in te stellen voor de zeven gemeenten die de Wet sociale werkvoorziening door Avelingen Groep uit laten voeren: Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem, Giessenlanden, Leerdam, Liesveld, Lingewaal en Zederik.

De Wsw-raad bestaat uit Wsw-ers en vertegenwoordigers van belangenorganisaties uit de zeven gemeenten. Momenteel zijn dit K. Van Baren, T. Visser, A.A Teeuw-Bakker, S. Gökdemir, M.A. Stolker, I. De Jong.

Fotobijschrift: De Wsv-raad van links naar rechts: T. Visser, directeur G. Derksen, K. Van Baren, I. De Jong, S. Gökdemir, M.A.Stolker, beleidsadviseur T. Hindriks, A.A. Teeuw- Bakker.

advertentie
advertentie