OKK verdedigt tweede plaats met verve

28 maart 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Gretig, maar gespannen begonnen de dames OKK’70 1 aan de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Het einde van de competitie nadert immers en dankzij een sterke tweede helft van het seizoen is de Clavadista-formatie opgeklommen naar de tweede plaats in de tweede klasse. Vrijdagavond mocht OKK in de oude, vertrouwde Wielewaal deze plaats verdedigen tegen Sliedrecht Sport, een jong team dat ook meedraait in de top van de tweede klasse en zodoende een directe bedreiging vormt voor OKK.

Door de nervositeit kwam OKK in het begin van de eerste set direct op een kleine achterstand. Langzaamaan kwam er meer rust meer in het spelletje van OKK en ontstond er een spannende, leuke wedstrijd. Sliedrecht had met enkele goede aanvallers een sterk wapen, maar OKK antwoordde adecuaat met goed verdedigend werk, tactische prikballetjesen en af en toe ook een paar harde smashes. Zo sloot de Hardinxveldse ploeg de set uiteindelijk winnend af (25-20).

De tweede set verliep vergelijkbaar: Sliedrecht pakte in het begin een kleine voorsprong, maar OKK knokte zich, dankzij een goede servicebeurt van Annemarie Nederveen, weer naar een voorsprong. De set-ups van Wilma van Dusseldorp kwamen goed aan, zodat de aanvalsters van OKK de gaten in de Sliedrechtse verdediging konden uitkiezen. Wederom winst: 25-19.

Ook de derde set blijft het spelniveau aan beide kanten hoog. OKK en Sliedrecht lopen gelijk op en uiteindelijk is het Sliedrecht dat op 24-23 het eerste setpunt krijgt. OKK laat zich niet gek maken en komt terug tot 25-24, waar Annemarie Nederveen met een geslagen bal op de achterlijn de set uitspeelt: 26-24 voor OKK.

Na de 3-0 voorsprong in sets slaat de vermoeidheid toe bij OKK. Het tempo in het spel daalt en de ploegen gaan gelijk op. Tot dat Sliedrecht Sport een klein gaatje slaat en deze vervolgens niet meer weggeeft: 25-19.

Met deze 3-1 overwinning heeft OKK de concurrentie om de tweede plaats op verdere achterstand gezet. Maandagavond 30 maart kan weer een belangrijke slag geslagen worden tegen de nummer 4 van de competitie.