Fabuleuze thuiswedstrijd voor ZVH

29 maart 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Een wedstrijd uit duizenden. Tijdens het tweede en laatste thuisduel van ZVH zwommen de thuisspelende vereniging, DWF, SVO, RSW en ZVS fonkelende races tegen elkaar.

De wedstrijd werd dit keer afgetrapt met drie estafettes, de 8x50m vrij, 4x 50m vrij meisjes en 4x 50m vrij jongens. De ploegen voor ZVH zette hierbij mooie prestaties neer, na een heftige strijd eindigden ze als derde, tweede en derde. Laura Donk zwom na de estafettes op de volgende disciplines nog naar mooie resultaten. De 50m rug tikte zij aan met geruime voorsprong, dit leverde haar de gouden medaille en een nieuw clubrecord op in 34.36. Linda bleef hier net achter en eindigde met eenhonderdste verschil nipt op de derde plaats in 35.11. Op de 50m vrijeslag wisselden de dames van plaats. Hierop zwom Linda naar een nieuw clubrecord in 28.53 wat tevens goud betekende. Laura tikte hier als derde aan in veroverde het brons in 31.42sec. Marije van Genderen veroverde op haar beurt het brons op de 100m wisselslag in 1.21.84. Ook de 50m vlinder resulteerde in het brons voor haar, met 38.58 op de klokken. Soraya Schmidt zorgde op haar beurt voor verbazing, een verdiende eerste plaats op haar 50m vlinder in 37.18sec. De 50m rug was ook een puike strijd voor haar, met 39.24sec op de klokken zwom zij naar het zilver op deze afstand. Ook Glenn van Driel zat goed in zijn vel, de 50m vrijeslag volbracht hij dan ook in 33.32sec wat hem het zilver opleverde. Op de 400m wissel was het estafette stokje wisselen bij de zwemmers wat betreft het clubrecord. Bij de heren ging deze van Jaco Huisman naar Roy Groenendijk, maar uiteindelijk pikte Maarten Besems hem in met een eindtijd van 5.55.88. Bij de dames ging het ook hard op deze afstand. Het clubrecord wisselde maar liefst vier keer van eigenaar. Deze begon bij Marije van Genderen, ging vervolgens naar Lisette van Dam waarna Laura Donk hem overnam en de tweede plaats wist te bemachtigen in 6.02.23. Tot slot overheerste Linda Buijk op deze afstand en tikte aan na 5.36.58 wat haar haar tweede clubrecord en het goud opleverde. Al met al mogen we spreken van een top wedstrijd met maarliefst 42 persoonlijke records en vier nieuwe clubrecords.

De volgende wedstrijd wordt gezwommen op zaterdag 4 april in s’Gravendeel, dit is de finale wedstrijd voor ZVH met uitzicht op het kampioenschap en promoveren. Voor meer informatie: www.zvhardinxveld.nl.

advertentie
advertentie