De Hypotheekadviseur weet: het komt goed

3 april 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM – Wilhelm Bot en Chris Dubbeldam openden een jaar geleden hun kantoor ‘De Hypotheekadviseur’ aan de Damstraat 44 in Hardinxveld-Giessendam. Het werd een turbulent jaar waarin de economische crisis in de loop van het jaar steeds duidelijker en voelbaar werd. ,,Het is moeilijk, maar we hebben er absoluut alle vertrouwen in”, aldus beide heren.

Door Wil Sommeijer

De financiële producten die De Hypotheekadviseur biedt omvatten hypotheken, verzekeren, sparen, beleggingsproducten, adviestrajecten . ,,Wij kunnen absoluut concurreren met de grote handelsbanken, Bij ons zit er wat onze producten betreft een grotere expertise achter veel van deze zaken”, zegt Bot. ,,De Hypotheekadviseur onderscheidt zich door kleinschaligheid, service en klantvriendelijkheid. En daarbij heeft de cliënt de keuze uit vrijwel alle geldverstrekkers van Nederland. Ook wat de hypotheken betreft. Door ons brede scala kunnen wij klantgericht werken en een op de klant passend advies geven”, vult Dubbeldam aan. In de meeste gevallen vinden de gesprekken bij de cliënt thuis plaats. ,,Onze formule is laagdrempelig en dat wordt door de mensen op prijs gesteld. In het gesprek inventariseren we de mogelijkheden en we maken een risicoanalyse zoals: hoe zit het met het pensioen, ziekte en dergelijke. Bij het aanvragen van een hypotheek gaat het tenslotte niet om de aankoop van een half broodje.”

Wilhelm Bot en Chris Dubbeldam zijn franchisenemers van de Hypotheekadviseur, een landelijke organisatie uit Putten die kwaliteit en een persoonlijke benadering van de cliënten hoog in het vaandel heeft en dat uiteraard ook van de franchisenemers eist. Overigens zijn de kantoren van De Hypotheekadviseur zelfstandige vestigingen, maar zij kunnen onder meer gebruik maken van de expertise van de specialisten binnen de landelijke organisatie.

Bot en Dubbeldam gaven het al aan. De start op 22 februari 2008 was niet de start waar je als jonge ondernemer op hoopt. Bot, die al elf jaar in de financiële dienstverlening werkzaam is en naast de vestiging aan de Damstraat ook nog een vestiging van De Hypotheekadviseur in Tilburg heeft, zag de bui al een tikkeltje hangen. ,,Je weet dat de zomermaanden altijd wat rustig zijn, maar het trok niet echt aan. Economisch is er echt wel iets aan de hand, maar de consument merkt er nog niet zoveel van. De boodschappen zijn nog niet duurder geworden, maar je merkt dat er crisis is. Er staan ook heel veel woningen te koop in Hardinxveld-Giessendam.”

Jong en enthousiast als ze zijn, en al vrienden sinds de lagere school, blijven ze een positieve insteek houden. Chris Dubbeldam verwoordt het zo: ,,Wij hebben de overtuiging dat het goed komt. Je wordt er weer sterker én scherper van. We blijven positief.”

advertentie
advertentie