Flinke korting op maken testament én steunen goede doelen

3 april 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - ,,Veel mensen denken jarenlang na over hun nalatenschap, maar komen er niet aan toe om een testament op te stellen. Om een goed beeld te krijgen van wat er in een testament kan worden vastgelegd, is het verstandig om een keer een afspraak te maken bij een notaris. Hij kan tips en adviezen geven die van belang zijn. Daarbij kunnen eventueel ook tips voor belastingbesparing aan de orde komen." De Week van het Testament, van 20 tot en met 25 april, is volgens de medewerkers van Notarispraktijk Interwaert in Hardinxveld-Giessendam hét moment om het testament op te stellen. Op het totaalbedrag van de notariskosten wordt namelijk een korting van 150 euro verleend.

'Iedereen kan de wereld iets goeds nalaten'. Met deze uitspraak wil het notariskantoor uit Hardinxveld-Giessendam wijzen op de optie om een goed doel in het testament op te nemen. ,,Het bedrag dat mensen bij testament aan een goed doel nalaten, komt in zijn geheel bij dat goede doel terecht omdat daarover geen successiebelasting betaald hoeft te worden. Veel instanties zijn afhankelijk van giften en van verkrijgingen uit nalatenschappen. Met het vermogen wat aan deze instanties ter beschikking wordt gesteld, worden onder andere medisch onderzoek, hulp in derdewereldlanden, natuurbehoud, culturele projecten en dergelijke gefinancierd. Als mensen een goed doel in hun testament opnemen, dragen zij dus bij aan een betere wereld."

Tijdens de actieweek De Week van het Testament staan de medewerkers van Interwaert klaar om vragen te beantwoorden. De actie gaat uit van een groep van ongeveer vijftig goede doelen die samenwerken in de campagne 'Nalaten'. In de Week van het Testament kunnen belangstellenden een aanzienlijke korting krijgen op de kosten van het testament. Op het totaalbedrag van de notariskosten wordt een korting van 150 euro verleend. De belangrijkste voorwaarde daarvoor is, dat mensen één (of meer) van de deelnemende goede doelen in hun testament opnemen en dat het bedrag dat zij aan het goede doel van hun keuze nalaten minimaal 2.500,00 euro bedraagt.

Om aan de actieweek deel te nemen, moeten belangstellenden vóór 25 april aan de notaris opdracht geven om hun testament op te laten stellen. Dit kunnen zij doen door contact op te nemen met de notaris en een afspraak te maken voor de bespreking van de inhoud van het testament. Mensen die al een testament zonder goed doel hebben, kunnen een aanvulling op hun bestaande testament laten maken waarin zij alsnog iets aan een goed doel nalaten.

Voor meer informatie, de exacte actievoorwaarden en de deelnemende goede doelen: www.nalaten.nl.

Notarispraktijk Interwaert, Peulenstraat 151, 3371 AL Hardinxveld-Giessendam. T: 0184-612933. E-mail: notaris@interwaert.knb.nl. Website: www.interwaert.nl.

advertentie
advertentie