UVIT sponsort Wii-computer voor Dagbehandeling Het Gasthuis

5 mei 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Verpleeghuis Het Gasthuis in Gorinchem heeft sinds dit jaar een fitnesscentrum in gebruik voor de bezoekers van de Dagbehandeling, in samenwerking met de fysiotherapie. De Raad van Advies van UVIT, regio Gorinchem, heeft een bedrag beschikbaar gesteld voor de aanschaf van zowel een Wii-computer als een bijbehorend LCD-scherm. Deze week is de Wii-computer officieel door UVIT overhandigd en is een kleine demonstratie gegeven.

De Wii-computer is een nieuw soort spelcomputer waarbij de gebruiker mee moet bewegen met het spel. Door de laagdrempeligheid van het spel, is het ook geschikt voor oudere mensen. Gebruikers van het spel kunnen punten verdienen door het spelen. Deze plezierige wijze van competitie, vormt een stimulans om verder te gaan en dus meer te bewegen.

De ouderen van tegenwoordig zijn meer gewend om te bewegen dan de ouderen van tien jaar geleden. Tevens hebben de ouderen van nu meer ervaring met computers en andere technische apparaten. Dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. Met behulp van de Wii wordt er beter ingespeeld op de groeiende vraag naar bewegingsactiviteiten die er is bij de doelgroep van de dagbehandeling. Ook voor de minder mobiele cliënten biedt de Wii-computer diverse geschikte bewegingsactiviteiten. Waar mogelijk zal de Wii-computer ook voor de andere afdelingen in Het Gasthuis gebruikt gaan worden.

advertentie
advertentie