Schakers IJsselstein kennen geen genade met De Giessen

5 mei 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - De schakers van IJsselstein II kenden geen genade met de reserves van De Giessen 2. Na ruim een uur spelen stond een 0-3 achterstand op het scorebord en toen tegen het eind van de avond de rook was opgetrokken resteerde een 0,5-7,5 nederlaag. Alleen Wim Deurloo was aan het tweede bord in staat gebleken de stand in evenwicht te houden.

In de interne competitie speelde Kasper Euser de kraker tegen Eddy Korevaar. Jaco Vonk nam het op tegen senior Boot en Tim Schakel was afwezig in verband met de begeleiding van dochter Milly tijdens het Nederlands Kampioenschap.

In het duel tussen Kasper Euser en Eddy Korevaar volgden beide spelers niet de gebruikelijke patronen in de opening en daardoor werd het een boeiende partij. Euser veroverde op de achttiende zet een kwaliteit en dacht daarmee beslissend voordeel te bereiken. Hoe anders kan het echter lopen. Korevaar kreeg sterk tegenspel en veroverde ter compensatie uiteindelijk drie pionnen terug. Een aantal zetten leek dit genoeg voor de winst maar door een ver doorgebroken pion van Euser op de damevleugel koos Korevaar door herhaling van de zetten voor remise. Euser overwoog nog met een twijfelachtig offer voor de winst te blijven gaan, maar koos toch voor het halfje in plaats van een eventuele lege dop.

Boot speelde tegen Vonk een sterke partij maar kon uiteindelijk toch niet verhinderen dat zijn koningsstelling gesloopt werd en hij tot overgave werd gedwongen.

advertentie
advertentie