Umbra levert de betere merken

6 mei 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG – In een karakteristiek pand aan de Dorpsstraat 60 is sinds eind 2007 Umbra Zonwering & Raamdecoratie gevestigd. Leo Rietveld en Stephan van Waardenberg besloten om na een lange carrière ‘in de zonwering’ de krachten te bundelen en samen een bedrijf te beginnen. Op een zonnige voorjaarsdag praten we met Leo terwijl compagnon Stephan met de bestelbus onderweg is naar een klant om een terrasoverkapping in te meten.

Door Ria Scholten

,,We houden van kwaliteit en daar horen de betere merken bij. In onze winkel vindt de klant dan ook de raamdecoratie plus het horrenprogramma van Luxaflex, American shutters van Style Shutters en kwaliteitszonwering van de merken Brustor en Stobag”, somt Leo op. ,,Raamdecoratie geeft de finishing touch aan het interieur en daarom vinden wij de veel gebruikte benaming binnenzonwering er niet zo bij passen.” Umbra heeft een uitgebreide collectie rolgordijnen, horizontale en verticale lamellen, vouwgordijnen en multishades. Heel leuk zijn de plissé’s en duettes. ,,Een duette is een dubbele plissé met een honingraatstructuur die leverbaar is in vrijwel alle denkbare kleurencombinaties”, aldus Leo. ,,Fabrikant Luxaflex zorgt er vanzelfsprekend voor dat ze aansluiten op de nieuwste woontrends.”

Chic en sfeervol zijn de Silhouette Shades van hetzelfde merk. Ze zijn leverbaar in vele kleuren en in verschillende transparanties die ervoor zorgen dat ze veel of juist weinig licht doorlaten. Uit de Verenigde Staten zijn een aantal jaren geleden de American Shutters overgewaaid. Het zijn houten jaloezieën met een regelbare lichtinval die voor veel sfeer in de woning zorgen.”

De laatste weken hebben we over het weer niet te klagen gehad. Menige tuin heeft al een opknapbeurt achter de rug en veel mensen hebben in de tuinstoel al genoten van het voorjaarszonnetje. Voor een fraaie zonwering is Umbra een uitstekend adres. Aan de wanden zijn rekken met grote doekstalen bevestigd die de klant een goede indruk geven van het totaalplaatje als het scherm eenmaal gemonteerd is. Vrolijk geel en oranje, rustgevend groen en warme natuurtinten zorgen voor een voorschotje op de zomer.

,,We verkopen knikarm- en uitvalschermen, de altijd sfeervolle markiezen en natuurlijk de functionele screens”, aldus Leo. ,,De cassettesystemen zijn uitgevoerd in duurzaam gemoffeld aluminium en zorgen ervoor dat het doek volledig beschermd is tegen weersinvloeden. Ze kunnen worden geleverd met de bekende Somfy motor. Tamelijk nieuw zijn de terrasoverkappingen die in verschillende uitvoeringen leverbaar zijn. Graag wil ik de rolluiken nog even noemen, die niet alleen inbrekers tegenhouden, maar ook de warmte en de koude én het daglicht.” Leo heeft tot besluit een leuke actie te melden: ,,Tot eind mei krijgen onze klanten bij aanschaf van een terrasscherm de Somfy motor gratis.”

advertentie
advertentie