‘Voor mij geen dikdoenerij’

6 mei 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Kwaliteit, betrouwbaarheid, motivatie en prijs. Dé ingrediënten voor succes van Stout Pijpleidingen aan de Rivierdijk in Hardinxveld-Giessendam. Daarnaast is teambuilding binnen het bedrijf een zeer belangrijke factor. Ondernemer Cor Stout blik tevreden terug op dertig jaar hard werken.

Cor Stout blikt terug op dertig jaar hard werken

Door David J. Korevaar

„Ontspanning naast de hectiek van alle dag is nodig. Ik vermaak me prima in en om het huis. Een lekker wijntje op z’n tijd, rustig varen op de Giessen en vissen, fantastisch. Je zou me best een levensgenieter kunnen noemen. Verder is m’n gezin zeer belangrijk. We zijn nogal hecht”, aldus de in Vuren geboren Cor Stout (62). Samen met z’n vrouw Janny begon Cor op 2 januari 1979 voor zichzelf bij voormalig scheepswerf Van Mill in Boven-Hardinxveld. Cor: „Toen we begonnen hadden we twee kleine kinderen. Een hele stap om op zo’n moment voor jezelf te beginnen, maar ondernemen zit nu eenmaal in het bloed. In herinner dat alleen mijn vader vertrouwen had in mijn actie. De rest van de familie vond het maar niks. Ik had bij Van Mill een hoekje in de loods van drie bij drie meter. Later werd het een eigen loods. De zaak groeide gestaag. Naast binnenvaartschepen deden we ook veel werk voor baggerbedrijven. Samen met Jasper van Mill heb ik nog een tijdje in Irak gewerkt. Een bijzondere ervaring. Er brak oorlog uit en we werkten gewoon door! In 1988 zijn we verhuisd naar de huidige locatie. Een mooie stek aan het water. Natuurlijk hebben we zakelijk naast succes ook tegenslag gekend. In de jaren tachtig is het een paar maal minder florissant in deze business geweest, maar je moet in jezelf blijven geloven en doorbijten. Goed en gemotiveerd personeel is dan essentieel voor je bedrijf. Er is bij ons trouwens zeer weinig personeelsverloop. Als er een haastklus te voltooien is gaan we dag en nacht door.

Ja, iedereen staat hier voor elkaar klaar. Dat waardeer ik enorm. Ook belangrijk is onze personeelsvereniging. De vrouwen gaan uiteraard ook altijd mee uit. Verder drinken we vrijdag aan het einde van de middag gezellig wat met elkaar. Teambuilding noem ik dat. Ik investeer veel in opleidingen voor het personeel en niet te vergeten uitbreiding van machines. Zo heb ik recent een lasmachine gekocht voor maximaal 42 inch pijpdiameter. Het apparaat produceert honderd procent fotolaswerk. Van dit formaat zijn er maar twee in de hele wereld. Een superapparaat mag ik wel zeggen. Klanten eisen steeds vaker hoge kwaliteit producten. Voor ons geen probleem. Zij mogen ons daarop aanspreken.

Ons werkgebied beperkt zich niet tot de scheepswerven in de regio. Enige tijd geleden hebben we een grote opdracht opgeleverd in Australië, een geweldige uitdaging. Naast pijpleidingen hebben we ook nog de afdelingen technische installaties en elektro. Kortom we hebben diverse disciplines in huis.” De opvolger van Stout Pijpleidingen staat al klaar: schoonzoon Jeroen Klijn (38). Jeroen: „Mijn schoonvader is zijn werk aan het afbouwen maar zal wel nog zo’n twee jaar blijven adviseren. Ik werk hier nu 22 jaar, maar een bedrijf runnen met zestig man vast personeel en tientallen inleners is een behoorlijke opgave en verantwoording. Mijn schoonvader heeft een brok ervaring. Dat is door mij natuurlijk niet zomaar te evenaren.” Cor: „Ondanks m’n zakelijk succes blijf ik altijd voor echt iedereen aanspreekbaar. Voor mij geen dikdoenerij. We maken hier per slot van rekening fantastische producten met de hele ploeg.”

advertentie
advertentie