Zorgwoningen in wijk De Blauwe Zoom

6 mei 2009 om 00:00 Nieuws

De te realiseren nieuwbouw is gericht op kleinschalig groepswonen en waar mogelijk zelfstandig wonen met zorg en begeleiding op maat, voor mensen met een lichamelijke en of verstandelijke beperking. Cor de Vreede manager techniek van woningcorporatie Omnivera vertelt: ,,We bouwen een huis met twee vleugels met drie lagen en in het midden een overdekt atrium. Het gebouw omvat twintig appartementen voor mensen met een verstandelijke en / of lichamelijke handicap. De woningen die we gaan bouwen worden volledig rolstoelgeschikt. Maar bijvoorbeeld ook de keuken wordt volledig toegespitst op mensen met een lichamelijke handicap met een onderrijdbaar aanrecht en ook het sanitair is aangepast. Op iedere verdieping komt een huiskamer voor de gezelligheid. In feite moeten mensen in de te bouwen woningen geheel zelfstandig kunnen wonen, maar ook gezamenlijk.” In het gebouw wordt ook een algemene wasserette gebouwd, met wasmachines en drogers, waar mensen zelf hun was kunnen doen. Ook wordt een zusterpost gebouwd en een oplaadruimte voor scootmobielen.

‘Mensen moeten hier zelfstandig kunnen wonen’ H’VELD-G’DAM - De directeur-bestuurders Aart Bogerd en Piet van der Priem van respectievelijk Syndion en Omnivera hebben deze week de samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de bouw van twintig zorgappartementen met algemene zorgruimten in De Blauwe Zoom.

In Hardinxveld-Giessendam zijn nu niet direct woningen voor de doelgroep van Syndion voor handen. De Vreede: ,,Nu hebben we voornamelijk een aantal woningen voor mindervaliden. We willen als corporatie ook de doelgroep van Syndion bedienen omdat die doelgroep vaak niet goed wordt bediend. In Hardinxveld-Giessendam is het voor die groep mensen moeilijk om aan een woning te komen, er zijn maar weinig mogelijkheden. Daar komt nu verandering in.”

De bestuurders van Omnivera en Syndion menen dat het project ‘uniek’ is in Hardinxveld-Giessendam. ,,Het is door goede samenwerking tussen de gemeente, Syndion en Omnivera tot stand is gekomen”, aldus de bestuurders. Omnivera realiseert de bouw en Syndion heeft in zijn geheel de zorgverlening in handen. Het heiwerk start in juni/juli 2009.

advertentie
advertentie