Bedankt, pimpers van het Westpark

11 mei 2009 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN

Moederdag 2009 nadert. Ik heb dertien kleinkinderen en daar horen tien volwassenen bij. Die hebben niet meer de vrijmoedigheid om zichzelf uit te nodigen. Zal ik de stoutmoedigheid aan de dag leggen om dat zelf te doen? Het is de laatste tijd steeds goed weer. Ik woon recht tegenover het Westpark. Als we nu zondagmiddag na de koffie eens daarheen verhuizen? Want mijn huis en tuin zijn eigenlijk toch te klein voor zo'n grote groep. Ik doe het, en ik nodig hen ook uit voor de maaltijd, want ze moeten allemaal van ver komen.

Op de vrijdag voor Moederdag regent het pijpenstelen. Ik begin me toch wel zorgen te maken. Maar op zondag straalt de zon de hele dag aan de hemel. Na de koffie mèt zeg ik: hup, allemaal een tas dragen, de kinderen die met de speelspullen, de groten de etenswaren, we gaan naar de overkant. Daar is de laatste tijd het één en ander veranderd. Langs het grote grasveld zijn bankjes geplaatst en er zijn nu twee goals. Er is ook een picknicktafel gekomen en dat is handig. De drankjes en hapjes en plastic glaasjes op, en een een stuk of acht man er gezellig omheen.

De kids vermaken zich prima en hebben de ruimte om rond te rennen. En af en toe doen de groten mee. Voetballen, tennissen, hardloopwedstrijdjes. En op onderzoek uitgaan. Want er zijn in het hoge gras nu nieuwe paadjes uitgespaard, en dat is interessant. Ook leuk: kràk-kràk op de schelpenpaadjes lopen en schelpen zoeken, héle, want er zijn er in de afgelopen tijd al heel wat vermalen.

Ik heb het nieuws over het Westpark maar vanaf de zijlijn gevolgd. En ik weet niet eens meer hoe ze heten, de jongens die ervoor gezorgd hebben dat het parkje werd opgepimpt. Maar bij dezen wil ik jullie nog hartelijk bedanken! Want zonder jullie zou ik niet op het idee zijn gekomen, naar een alleen maar kale grasvlakte had ik mijn familie niet mee durven nemen.

C.M-W,

Hardinxveld-Giessendam.

advertentie
advertentie