Tennissers snoepen hoogvlieger punten af

11 mei 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De tennissers van LTC De Merwede hebben hoogvlieger Oudelande dure punten af weten te snoepen. Het 2-3 verlies biedt voldoende perspectief voor de twee resterende wedstrijden.

De eerste enkelpartij werd gespeeld door Rinie van de Vlies. Van de Vlies is meer een dubbelspeler dan een enkelspeler en tegen de loopsterke en solide spelende jonge tegenstander kwam hij dan ook tekort. In de eerste set kon hij aardig bijblijven en werd het 4-6. In de tweede set was de weerstand gebroken en kon Van de Vlies geen game meer pakken.

Vervolgens was het de beurt aan het duo Arjan van den Heuvel en Paul Nagelkerken in de eerste dubbelpartij van de middag. Zij troffen aan de andere kant van het net een sterk dubbel waarin beide spelers speelsterkte vier hadden. Nagelkerken en Van den Heuvel speelden een sterke wedstrijd met goed tennis. De tegenstander was echter iets vaster en maakte op de beslissende momenten minder fouten en daarmee de punten. Met tweemaal 3-6 ging de winst naar Oudelande. Toen volgde de tweede singlepartij. Good old Jaap de Rover was in een blakende vorm en gaf zijn veel jongere oponent geen schijn van kans: 6-3 en 6-2. Rinie van de Vlies en Paul Nagelkerken konden geen gevolg geven aan deze overwinning en verloren hun dubbelpartij.

In de laatste partij knokten Arjan van den Heuvel en Jaap de Rover voor een broodnodig punt in de strijd tegen degradatie. Met 6-3 en 6-1 wisten zij dit binnen te halen.

advertentie
advertentie