Regio brengt aanbod wonen, zorg en welzijn in kaart

14 mei 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Petra Groeneweg, wethouder van Leerdam, heeft in het gemeentehuis van Zederik het officiele startsein gegeven voor de digitale Sociale Kaart van de regio Alblasserwaard/Vijheerenlanden. De website is bedoeld voor burgers en professionals en geeft actuele en betrouwbare informatie over het aanwezige aanbod op het gebied van wonen, zorg en welzijn in de regio.

De Sociale Kaart is een digitale vindplaats van informatie over wonen zorg en welzijn. In de kaart kunnen burgers en hulpverleners juiste, actuele en betrouwbare informatie vinden over mogelijkheden binnen de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. De sociale kaart is een dynamisch product. Hoe meer gebruik gemaakt gaat worden van de kaart, des te beter wordt het product. De GGD, die de website beheert, monitort en analyseert de zoekopdrachten en kan op basis hiervan aanpassingen en en verbeteringen doorvoeren.

De Sociale Kaart is een gezamenlijk product van de acht regiogemeenten en is tot stand gekomen dankzij een financiële bijdrage van de Provincie Zuid-Holland. De kaart sluit aan bij de ontwikkeling van één landelijke digitale sociale kaart. Op termijn vindt integratie plaats met de sociale kaart van MEE Nederland. ,,De regiogemeenten hebben vastgesteld dat het lastig is om goed zicht te krijgen op het aanwezige aanbod op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Dit gold niet alleen voor burgers maar ook voor professionals. Ook in het bedrijfsplan Wmo is vastgesteld dat een goede sociale kaart een voorwaarde is voor een goede uitvoering van de Wmo", aldus een gemeentewoordvoerder. De gemeente Zederik heeft daarom, namens de regio, GGD Zuid-Holland Zuid in het najaar van 2008 de opdracht verstrekt voor de ontwikkeling van een sociale kaart.

advertentie
advertentie