De Koperen Knop geeft een lesje recyclen

15 mei 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - ,,Heel veel plastic voorwerpen worden in de vuilnisbak gegooid. Maar wij willen de deelnemers aan de workshop laten zien wat zij nog allemaal van die wegwerppotjes, flesjes en doosjes kunnen maken." Cora de Kok en collega's geven woensdag 27 mei een lesje recycling aan kinderen. Zij doen dit in museum De Koperen Knop, waar momenteel een expositie over honderd jaar kunststof wordt gehouden.

De jonge deelnemers kunnen een ketting maken, een bijzondere auto, een fantasievoorwerp en nog veel meer. De kinderworkshop start om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Deze wordt gehouden bij mooi weer buiten bij het theehuis of in het rijgebint in het museum. De workshop is geschikt voor kinderen van zeven tot twaalf jaar. Zij mogen ook eigen voorwerpen meenemen zoals kralen, poppetjes of lego. Om ideeën op te doen kunnen zij naar de DVD van Klokhuis kijken in de expositieruimte van het museum.

De kosten voor deze kinderworkshop zijn € 2,50 inclusief museumentree, materiaal, limonade en een lekkere koek.

Aanmelden kan via de e-mail of telefonisch tijdens de openingstijden van Museum De Koperen Knop, dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het adres is Binnendams 6, Hardinxveld-Giessendam. Het museum is telefonisch bereikbaar op het nummer 0184-611366. Zie ook de website: www.koperenknop.nl en mailen kan naar koperenknop@planet.nl.

advertentie
advertentie