Miniem kansje op promotie volleybalsters

16 mei 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Waar OKK met weinig verwachtingen aan het seizoen begon, ging het team in de loop van het seizoen steeds beter draaien. De aanvullingswedstrijden waren een mooie beloning voor de stijgende lijn die de Hardinxveldse volleybalsters te pakken hadden. Met een derde plaats in deze play-offs heeft de formatie zelfs nog een minieme kans op promotie naar de eerste klasse.

Tijdens het toernooi kwamen zes ploegen tegen elkaar uit, die het afgelopen seizoen als tweede in hun tweede klasse waren geëindigd. OKK trad aan met de vaste kern: Annemarie Nederveen en Japke Hartogsveld (passer-lopers), Esther Meerkerk en Wilma van Dusseldorp (set-uppers), Diana Sprong (diagonaal), Renee Korporaal en Marloes Dankers (midden). Tineke van Iperen (passer-loper) was bereid het team te komen versterken, evenals Rianda Kleppe (passer-loper/midden) die later arriveerde. Johan Timmer stond voor de laatste keer aan de zijlijn om de dames te coachen.

Door een 2-1 overwinning op Atak '55 2 in de eerste wedstrijd mocht OKK samen met AVVA 1 en De Burgst 4 de winnaarspoule vormen.

Al aan het begin van de wedstrijd bleek De Burgst echter een tegenstander van een ander kaliber dan Atak’55. Het jonge team verdedigde sterk en wist met harde aanvallen uit te lopen. Alhoewel het niveau van OKK gedurende de set steeg, pakte De Burgst de winst: 25-16. In de tweede set bleef OKK dichter in de buurt van De Burgst, maar aan het eind van de set leken de Hardinxvelders bij een 24-19 tussenstand toch in een nederlaag te moeten berusten. OKK herpakte zich echter en bij 24-20 leverde een servicereeks van Annemarie Nederveen vijf punten op rij op. Setpoint voor OKK, maar vervolgens ging het toch nog mis. De Burgst profiteerde van enkele foutjes en wist de set en de zege met 27-25 binnen te halen.

In het treffen met AVVA 1 dichtten de Hardinxvelders zich weinig kansen toe, maar in de eerst set wisten zij de vermoeidheid toch wonderwel te verdrijven. Met een goede smash beëindigde Diana Sprong de eerste set: 25-23. In de tweede set nam AVVA een ruime voorsprong op OKK, die zij niet meer uit handen gaf: 25-14. De wedstrijd eindigde dus in 1-1.

Bij een ruime winst van De Burgst op AVVA maakte OKK nog kans op de tweede plaats, maar AVVA was niet van plan zich weg te laten spelen. Beide ploegen deelden de punten, waardoor de eindstand als volgt was: 1. De Burgst; 2. AVVA; 3. OKK; 4. Atak’55; 5. Rijnmond; 6. Volley Zuid.