Opvoedspreekuur in Hoornaar van start

18 mei 2009 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - In Hoornaar is gisteren, dinsdag 19 mei, het eerste opvoedspreekuur van de gemeente Giessenlanden gestart. Op het opvoedspreekuur kunnen ouders en verzorgers terecht voor informatie of een persoonlijk advies op het gebied van opgroeien en opvoeden.

Opvoeden is niet altijd eenvoudig. Soms roept het vragen, twijfels en mogelijk zelfs zorgen op. Bijvoorbeeld over lastig gedrag, zindelijkheid, pesten en grenzen stellen. Bij het opvoedspreekuur kunnen ouders en verzorgers een opvoedadviseur raadplegen over onder andere de bovengenoemde onderwerpen. Giessenlanden wil met het opvoedspreekuur een laagdrempelig contactpunt creëren.

Wout de Jong, wethouder Jeugd en Gezin, heeft op informele wijze het startsein gegeven van het opvoedspreekuur. De deskundigen kunnen nu tijdens het spreekuur worden benaderd voor vragen en advies.

Het opvoedspreekuur is een initiatief van acht gemeenten in de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden (A/V). Dit gebeurt in nauwe samenwerking met zorgpartijen in de regio (Rivas Zorggroep en de GGD,red.). Het initiatief is de eerste aanzet in de ontwikkeling van het Centrum voor Jeugd en Gezin A/V. Indien nodig worden bezoekers van het opvoedspreekuur gericht doorverwezen naar een gespecialiseerde partij.

Het opvoedspreekuur in het Gezondheidscentrum te Hoornaar (Dorpsweg 127b) is wekelijks geopend op dinsdag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig en er zijn geen kosten aan een advies verbonden. Contact opnemen kan ook via Rivas Zorglijn, 0900-8440.

advertentie
advertentie