Turners OKK schrijven historie: zeven man naar NK

18 mei 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Voor het eerst in de historie nemen liefst zeven selectiejongens van gymnastiekvereniging OKK deel aan een Nederlands kampioenschap turnen. Vorige week plaatsten de jonge mannen Joshua de Stigter en Wesley de Haas zich al voor het NK, dit weekend kwamen daar maar liefst vijf turners bij. ,,Een unieke prestatie, zeker nu het jongensturnen zo ontzettend populair is en ongekend veel jongens deelnemen aan turnwedstrijden", zegt een trotse trainer Richard van Noordenne.

De successen begonnen met Mark van Belzen. Hij wist zich vorige week (nog) niet te plaatsen voor het NK, maar kreeg een herkansing in een play-off. Van Belzen turnde erg sterk, zijn voltige en sprong liepen erg goed. Daardoor eindigde hij op de derde plaats waardoor hij een bronzen medaille mocht ontvangen en nog veel belangrijker een ticket voor het NK.

Na Van Belzen waren Art van Houwelingen en Sander Heikoop aan de beurt. Deze oudste mannen van de selectiegroep presteren uitstekend. Met name Art van Houwelingen is al het hele seizoen erg sterk en stabiel. Ook deze wedstrijd weer, vooral zijn schitterende sprong waar de jury hem bijna geen aftrek gaf, was grandioos. Hij werd mede daardoor eerste en verzekerde zich als eerste van de groep voor het NK. Sander Heikoop turnde super op de ringen waar hij het hoogste cijfer van alle deelnemers behaalde. Door wat foutjes op sprong en brug zakte hij toch nog wat weg in het klassement, maar met een zesde plaats zat hij nog ruim bij de eerste acht die zich direct plaatsen voor het NK.

Als laatsten moesten Bart de Ruiter en Guido Goedhart aan de bak. Deze mannen hadden zeer veel tegenstanders en het doel was om te proberen bij de eerste veertien te komen zodat opnieuw twee turners zich direct konden plaatsen. Dit doel werd ruimschoots bereikt door beide mannen. Guido Goedhart turnde een zeer stabiele wedstrijd, maakte weinig fouten en werd vierde. Bart de Ruiter zorgde voor een stunt door op het erepodium te komen; hij behaalde de derde plaats en daarmee een bronzen medaille.

advertentie
advertentie