Christelijke auteur Hoekstra weer genomineerd voor boekenprijs

18 mei 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Zoektocht in oorlogstijd van de geboren Hardinxveldse Anne-Marie Hoekstra is een van de vier genomineerde boeken voor de prijs van het beste christelijke kinderboek 2008. Dit heeft de jury van de prijs - Het Hoogste Woord - bekendgemaakt.

Voor Het Hoogste Woord werden negentien titels aangemeld, door zeven uitgeverijen. Kinderen kozen uit 24 titels, aangemeld door zeven uitgeverijen. De prijzenn worden uitgereikt op zaterdag 17 oktober tijdens het Lees & Luisterfestival in De Reehorst in Ede. De winnaar van Het Hoogste Woord ontvangt € 500 en een bronzen beeld, vervaardigd door Carol Cairns. In 2008 won Anne-Marie Hoekstra deze prijs voor haar boek Ontsnapping uit Numaga, uitgeverij Columbus.

De andere genomineerden zijn Sanne gaat solo van Iris Boter (Kampen), Terug naar de Titanic van Judith Janssen (Herveld), Eruit jij! van Gerry Velema (Rhoden).

Deze kinderboekenprijzen zijn een initiatief van de Werkgroep Christelijke Kinderboeken van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak, die zich sinds 1995 inzet voor meer kwaliteit in en belangstelling voor christelijke kinderboeken.

advertentie
advertentie