Avelingen Groep tevreden over 2008

20 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Goede resultaten op meerdere fronten

H'VELD-G'DAM - Jory Verwolf, wethouder van Zederik en voorzitter van het algemeen bestuur, complimenteert de Avelingen Groep met het 'uitstekende' resultaat in 2008. De opbrengst was ruim boven de begroting.

Directeur Gerda Derksen is trots op dit resultaat. ,,Onze taak om de Wsw goed uit te voeren, steunt immers óók op gedegen financiële bedrijfsvoering. Wij bieden passend werk en ontwikkelen mensen richting de reguliere arbeidsmarkt. Dat is geen sinecure, maar gelukkig hebben we een heel bedrijf tot onze beschikking om dat te doen”, zegt Derksen. ,,Dat maakt ons ook zo bijzonder; het is niet zo dat mensen bij ons oefenen voor de praktijk, wij bieden de praktijk.” In samenwerking met Da Vinci en Wellant College hebben daarnaast bijna zeventig mensen in 2008 een opleiding op MBO-niveau gevolgd binnen Avelingen Groep. Om dat allemaal te kunnen, is een goedlopend bedrijf nodig. Avelingen Groep presteert voor het achtste jaar op rij op het niveau van de begroting.

Dagelijks zijn zo’n zeshonderd medewerkers met een arbeidshandicap aan het werk bij Avelingen Groep. Dat doen ze binnen Avelingen Groep maar ook in individuele- en groepsdetacheringen bij andere bedrijven. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf zich in toenemende mate als Leer-werkbedrijf voor andere doelgroepen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Zo voert Avelingen Groep WorkFirst-trajecten en andere trajecten uit voor de Regionale Sociale Dienst, UWV en andere opdrachtgevers. In totaal zijn elke dag tussen de 700 en 800 mensen aan de slag via Avelingen Groep.

Ook de wetswijziging in de Wsw, een belangrijk issue in 2008, is dankzij een intensief voorbereidingstraject met de deelnemende gemeenten soepel verlopen. Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem, Giessenlanden, Leerdam, Liesveld, Lingewaal en Zederik hebben er unaniem voor gekozen de Wsw via Avelingen Groep te blijven uitvoeren.

Recessie

De toekomst ziet Derksen met vertrouwen tegemoet: ,,Natuurlijk heeft de economische crisis invloed. We zijn onderaannemer dus als het met onze opdrachtgevers minder gaat, merken wij dat ook. Zeker in de bouw- en transportsector lopen de opdrachten terug en is het moeilijker nieuwe opdrachten te acquireren. Aangezien we hier normaal een behoorlijk deel van onze opbrengsten vandaan halen, zal dit zeker gevolgen voor ons resultaat hebben.”

Avelingen Groep vertrouwt echter op haar goede reputatie en vaste klanten om de komende periode te doorstaan. Ook werkt het bedrijf hard aan het verwerven van nieuwe opdrachten. Derksen: ,,Het goede nieuws is dat we nog steeds alle medewerkers werk bieden. Óók in markten waar veel concurrentie is en de opdrachten terug lopen. De marges staan echter behoorlijk onder druk. Naast de vrije markt rekenen we op de gemeenten als opdrachtgever. Natuurlijk bieden die al de nodige opdrachten, tegen marktconforme prijzen, maar meer is nu zeker welkom.”

Opfrisbeurt pand

Komend jaar krijgt door middel van een beperkt aantal ingrepen het pand van Avelingen Groep een opfrisbeurt. Ook hier wordt bekeken of er mogelijkheden zijn om medewerkers in de werkzaamheden te betrekken. ,,Het mes snijdt dan aan twee kanten,” licht Derksen toe, ,,Enerzijds bieden we werk en werkervaring voor onze medewerkers, anderzijds houden we de kosten beperkt.” De opfrisbeurt betreft schilderwerk buiten, de aankleding van het pand en het vernieuwen van enkele toiletruimtes. Belangstellenden kunnen tijdens een open dag Avelingen Groep volgend jaar weer bezichtigen. In het verleden werden open dagen van het bedrijf door duizenden bezocht.

advertentie
advertentie