Biesbosch-Lentefeest op tweede pinksterdag

22 mei 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Biesboschcentrum Dordrecht houdt tweede pinksterdag, 1 juni, voor de zestiende keer het Biesbosch-Lentefeest. In de Hollandse Biesbosch zijn die dag tal van activiteiten om de Biesbosch beter te leren kennen.

Wandelroute. Door het recreatiegebied is een puzzelroute uitgezet. Onderweg komen bezoekers langs tal van activiteiten. Van alles is te beleven: van lammetjes aaien tot knutselworkshops en van theater-voorstellingen tot outdoor activiteiten en een roofvogeldemonstratie.

Natuur- en ambachtenmarkt. De natuur- en ambachtenmarkt is te vinden op het veld achter het Biesboschcentrum. Hier zijn diverse demonstraties van oude ambachten die op de een of andere manier met de Biesbosch te maken hebben, zoals touwslaan, manden vlechten, stoelenmatten, bezembinden, klompen maken en workshop vilten. Regelmatig treedt het shantikoor ‘De Lijsterbessen’ op. Ook verstrekken natuurorganisaties informatie over onder meer de Nieuwe Dordtse Biesbosch.

Kinderactiviteiten. De hele dag zijn verspreid in het gebied diverse doe-mee activiteiten voor kinderen, onder andere insecten vangen in een klamboe, mattenkloppers maken van wilgentenen en mini-excursies. Rondom de zwemvijver in het recreatiegebied kunnen kinderen meedoen aan vlotten bouwen en varen en kanoën met sit-on-top kano’s en Canadese kano’s.

Bij de informatiestand vlakbij de Waterbus kan een step worden gehuurd om een rondje door het gebied te steppen.

De Biesbosch in. Tussen 10.00 uur en 17.00 uur zijn korte rondvaarten door de Biesbosch tegen een speciaal Lentefeest-tarief. Naar keuze kunnen bezoekers zich door fluisterboot de Sterling laten afzetten bij de Stenen Keet om terug te wandelen. De Stenen Keet is een griendwerkers-onderkomen uit de vorige eeuw. Hier verbleven de griendwerkers die ’s winters in de Biesbosch wilgen hakten. Het vuur brandt en vrijwilligers vertellen over het zware werk in de grienden. Met een gehuurde kano of fluisterboot kunnen aanwezigen zelf het water op. Of zij kunnen met de zonnepont naar de overkant van het Moldiep voor een prachtige wandeling door een wilgenvloedbos. Ook komen ze dan langs de Stenen Keet.

Vervoer. Vanwege de verwachte drukte wordt iedereen aangeraden met het openbaar vervoer of met de fiets te komen. Vanaf station Dordrecht rijdt de nostalgische Biesbus van Arriva (lijn 801), op deze dag gratis. In het recreatiegebied rijden pendelbusjes continue heen en weer. Of neem de Waterbus.

Het Biesbosch-Lentefeest wordt gevierd op maandag 1 juni (tweede pinksterdag) van 10.00 uur tot 17 uur. Het feest is gratis toegankelijk. Voor alle activiteiten op het Biesbosch Lentefeest kan alleen ter plekke worden gereserveerd op de dag zelf.

Biesboschcentrum Dordrecht is te vinden in het recreatiegebied De Hollandse Biesbosch, Baanhoekweg 53, Dordrecht, tel. (078) 630 53 53, info@biesbosch.org, www.hollandsebiesbosch.nl.

advertentie
advertentie