Rutgers best of the rest

25 mei 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - In de 34ste ronde van schaakvereniging De Giessen kwam eindelijk de eerste ontmoeting tussen de nummers vier en vijf van de ranglijst, Rutgers en Korevaar, op het programmabord. Dit duel om de titel 'best of the rest' was er dit seizoen nog niet eerder van gekomen.

Korevaar speelde met wit en er ontstond op de 64 velden een interessant duel waarbij lange tijd geen voordeel ontstond voor één van de partijen. In het middenspel offerde Korevaar een randpion voor een stevige centrumpositie en drukte hierdoor de zwarte stukken van Rutgers in de verdediging. Een tastbaar voordeel leverde dit echter niet op door het sterke verdedigende spel van Rutgers, zoals hij dat eerder dit seizoen meermalen liet zien. In de tijdnoodfase wist Korevaar zijn pion terug te veroveren maar het winstplan was moeilijk te vinden. Na een paar onnauwkeurige zetten van wit in het laatste kwartier wist Rutgers zijn stukken alsnog te bevrijden en de witte koning midden op het bord in een matnet te dirigeren. Met nog slechts één ronde te gaan lijkt hiermee ook de strijdt om de titel 'best of the rest' gestreden. De volgorde in de top drie is immers al bepaald met Kasper Euser, Jaco Vonk en Tim Schakel.

In de overige ontmoetingen viel het wederom sterke spel van senior Wim Koutstaal op, tegen de aanstaand kampioen Kasper Euser. Lange tijd ging de strijd gelijk op en in een toreneindspel wist Euser uiteindelijk de door Koutstaal minutieus opgebouwde verdediging te breken.

Volgende week wordt de laatste ronde en ook de bekerfinale tussen Vonk en Rutgers gespeeld. Tevens staat de laatste wedstrijd van het tweede team op het programma. De eerste dinsdag van juni worden alle bekers uitgereikt ter afsluiting van het seizoen.

advertentie
advertentie