Feest tennissers barst los na sms

25 mei 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het mixedteam van LTC De Merwede heeft maximaal geprofiteerd van een onverwachte nederlaag van TVO. De Oud-Beijerlandse tennissers lieten door een nederlaag dé kans liggen om de titel vieren, maar dat deerde de Hardinxvelders geenszins. Zij waren de lachende tweede.

Het mixedteam reisde naar Dordrecht voor de confrontatie met het in degradatienood verkerende Dash’35. Die ploeg had voor de gelegenheid een sterke invalster opgesteld. Voordat deze dame moest spelen, stond de herensingle op het programma en traditiegetrouw werd deze gespeeld door René Bongers. De eerste set ging gelijk op, maar Bongers pakte in de slotfase een beslissende break en won die set met 5-7. De tweede ging iets gemakkelijker en met 3-6 werd ook die set binnengehaald en verscheen het eerste wedstrijdpunt voor LTC De Merwede op het bord.

Daarna kon de invalster bij Dash’35 aan het werk. Zij bond de strijd aan met Jolanda Kraaijeveld. Kraaijeveld verweerde zich dapper, maar moest met tweemaal 6-3 haar meerdere erkenen in haar opponent en de stand werd daardoor 1-1.

Vervolgens moest haar zus Marianne van de Vlies met Arie den Hartog aantreden in de mixed dubbel. Het werd een spannende partij die lang duurde. De eerste set ging nog met 5-7 naar het Hardinxveldse duo, maar de twee volgende sets werden beide met 6-3 gewonnen door de Dordtenaren die daardoor een voorsprong van 2-1 namen.

Arie den Hartog kon blijven staan voor de herendubbel. Hij kreeg gezelschap van René Bongers en samen speelden ze een ijzersterke partij. De volley’s kwamen weer gevoelig van het racket van Den Hartog en er werden bijna geen fouten gemaakt. Dash’35 had geen schijn van kans en wist slechts één game te winnen. Met de setstanden 0-6, 1-6 werd de stand weer in evenwicht gebracht: 2-2. En toen ging het regenen en bleef het regenen. De beslissende partij kon hierdoor niet meer gespeeld worden. De wedstrijd werd gestaakt en de Hardinxvelders reden naar huis. Onderweg kreeg Jolanda Kraaijeveld een sms’je met de boodschap dat TVO met liefst 4-1 had verloren. Deze onverwachte uitslag leverde LTC De Merwede het kampioenschap op.

advertentie
advertentie