Donk en Buijk verpulveren acht clubrecords tijdens Kring-Kampioenschappen

25 mei 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Enkele zwemmers van ZVH zijn tijdens de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, de jaarlijkse Kring Kampioenschappen, naar grote hoogten gestegen.

Voor ZVH kwamen de volgende zwemmers aan de start: Peter Jan Hooikaas, Linda Buijk, Laura Donk, Joren IJzerman, Marije van Genderen, Jaco Huisman, Soraya Schmidt, Glenn van Driel, Jarka Kortleve, Maarten Besems en Cheyenne Vlot. Hooikaas zwom een voortreffelijke strijd, bij de snelste acht zwom hij op de 50 en 100m vrij naar de derde plaats toe. 26.70 en 58.25 leverden hiermee ook twee pr’s. Verder zwom hij de 100m rug waarbij hij net naast het podium terrecht kwam, 1.15.26 werd een vierde plek voor hem. Verder werd hij vijfde op de 50m vlinder in 29.44 en achtste op de 100m schoolslag in 1.27.84. Al zijn afstanden zwom hij in een nieuwe pr tijd. Vlot zwom op de 100m schoolslag naar een tiende plek toe in 1.38.94. Kortleve zwom deze afstand ook en tikte als elfde aan in een mooie pr tijd van 1.30.68. Joren tikte als 14e aan op deze afstand na 1.29,62. Schmidt had 1.35,51 nodig voor deze afstand wat haar een elfde plaats opleverde. Allen zwommen hiermee een nieuw persoonlijk record. De 200m schoolslag voor Schmidt resulteerde met 3.24.43 in een zevende plaats en tevens een nieuw pr. Van Driel zwom een prachtige 100m vrijeslag. Na een mooie race tikte hij na 1.17.86 aan als zestiende, wat ook voor hem een nieuw pr betekende. Van Genderen zwom 50m vrij en legde deze af in 32.54sec, een pr en vijftiende plaats voor haar. De 100m rug leverde haar het zelfde op, een vijftiende plaats en een pr van 1.26.71. Besems zwom als enige een 400m vrij, een mooie race leverde hem de achtste plaats op in een pr van 5.16,80. En 'Last but not least' Buijk en Donk, zij zwommen deze weekeinden de sterren van de hemel. Samen verbeterden zij maar liefst acht clubrecords. Buijk werd hiermee tweede op de 100 en 200m schoolslag, 50m vrijeslag, 50m vlinderslag de tijden die zij nodig had waren respectievelijk de volgende, 1.20.43; 2.55.50; 28.89; 30.88. De 100m rug werd zij zesde in wederom een clubrecord, 1.18.03. De 200m was weer een mooie strijd en na een 2.49.81 durende race was dit haar zesde clubrecord. De 100m vrij was dit toernooi haar minst goede afstand, desalniettemin zwom zij met 1.06.78 een kleine pr en tikte aan als zevende. Donk wist dit toernooi vele pr’s te verbeteren, wel geteld acht stuks waarvan twee clubrecords. De 200m wissel, zevende, legde zij af in 2.47,06 wat een nieuwe persoonlijke en club toptijd is. Ook de 200m vrijeslag, achtste, maakte zij af. Een tijd van 2.29.35 betekende wederom een persoonlijk record en clubrecord voor haar. De 100m rug eindigde ze als achtste in een nieuw pr van 1.19,86, ook de 100m vrij werd zij achtste met een pr. Dit keer met een tijd van 1.07.61. Deze sfeer zette zij voort, 400m vrijeslag leverde haar een vijfde plaats op met een pr van 5.26.54. De 50m vrij, het echte sprintwerk, was met 30.74 een nieuw pr en een elfde plaats voor haar. Ook de schoolslagafstanden, 50/100/200m, zwom zij deze weekenden. De 50m werd een vijfde plaats met 41,71sec, de 200m net naast het podium. Een vierde plaats dus met 3.13,28 op de klokken. Tot slot haar 100m schoolslag, een daverende race en luid gejoel van de tribune hielpen haar naar het podium. Een zeer verdiende derde plaats voor haar in een nieuw pr van 1.29,63.

Voor meer informatie en de uitslagen: www.zvhardinxveld.nl. Zaterdag 30 mei is de laatste wedstrijd voor ZVH in competitieverband, in Groot-Ammers.