HKC beslist duel in de laatste tien minuten

25 mei 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In een wedstrijd met wisselende kansen heeft HKC KCC/Van Santen Makelaars naar een nederlaag gespeeld.

Op een zonovergoten en windstil kunstgrasveld aan de Pieter de Hooghstraat begon KCC sterk aan de wedstrijd. Binnen vier minuten keek HKC tegen een 0-2 achterstand aan. Na een doelpuntloze periode van tien minuten wist de ploeg uit Boven-Hardinxveld na ongeveer een kwartier spelen de stand gelijk te trekken. Hierna liep KCC weer iets uit en werd de rust bereikt met een 5-7 achterstand.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Het verschil bleef twee punten en na een kwartier spelen nam KCC zelfs een voorsprong van drie punten. Dit was het omslagpunt in de wedstrijd. HKC werd sterker en draaide de duimschroeven aan waardoor binnen tien minuten de 6-9 achterstand was omgezet in een 10-9 voorsprong. KCC bleek nog niet verslagen en wist weer op een 10-11 voorsprong te komen. HKC had uiteindelijk de langste adem en forceerde in de laatste minuten, tot ongeloof van de bezoekers, een knappe 12-11 winst.