Bouwsector gaat de crisis te lijf

27 mei 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - De afdeling Alblasserwaard en Vijfheerenlanden van Bouwend Nederland houdt donderdag 4 juni het jaarlijkse symposium, ditmaal met als thema: ‘de Kredietcrisis’. Voor het symposium zijn alle bouwgerelateerde partijen uitgenodigd: professionele opdrachtgevers uit de publieke en private sector, architecten en de Bouwend Nederland aannemers uit de eigen regio en Dordrecht.

,,Het is goed om als partijen in de regio, die met bouwen te maken hebben, samen te kijken naar de bedreigingen, maar ook naar de kansen, die de crisis ons biedt. Het symposium is bedoeld om de dialoog te stimuleren tussen lokale opdrachtgevers, zoals overheden en woningbouwcorporaties en bouwbedrijven, om met elkaar te zoeken naar duurzame oplossingen die niet alleen werken voor de korte-, maar ook voor de langere termijn”, aldus Michel Pantekoek, voorzitter van het afdelingsbestuur van Bouwend Nederland.

Tijdens het symposium geven sprekers vanuit de verschillende gelederen hun visie op de aanpak van de crisis en worden de deelnemers aan het symposium uitgenodigd om deel te nemen aan de dialoog. De sprekers zijn Tjapko van Dalen, directeur van woningbouwcorporatie ‘KleurrijkWonen’ een woningbouwcorporatie met 12.000 woningen; Jan Lagendijk, wethouder in Dordrecht, portefeuillehouder van het vastgoedbedrijf van de Gemeente Dordrecht; Arnold Heertje, die op spraakmakende wijze zijn ideeën over duurzaam bouwen zal delen.

Locatie: Bouwschakel, Griendaak 5, 3371 KH Hardinxveld-Giessendam. Het programma start om 15.30 uur; vanaf 15.15 uur is de zaal open. Om 18.00 uur sluit de voorzitter het symposium.

advertentie
advertentie