Prinsengrachtconcert op de Kom in Noordeloos

3 juni 2009 om 00:00 Nieuws

NOORDELOOS - Twee zielen met een gedachte moet het zijn geweest toen de muziekverenigingen Da Capo uit Giessenburg en Volharding uit Noordeloos de plannen met elkaar deelden om een Giessenconcert te organiseren. Een concert dat op het water moet plaatsvinden, een drijvend podium met een gigantische tent erop omgeven door roeibootjes. De sfeer ademend van een Amsterdams Prinsengracht concert.

Het begon met een telefoontje van Gerard Overmars, voorzitter van Da Capo. ,,Gerard belde me op een avond in december met het idee voor een Giessenconcert", vertelt Peter Verheij voorzitter van de Volharding uit Noordeloos. ,,Mijn reactie was dan ook dat wij daar graag aan mee wilden werken. We zoeken overigens in samenspraak met de Gemeente Giessenlanden al langer naar wat samenwerkingsverbanden in het het Giessenlandse verenigingsleven. Kijk maar naar AlblasserArt waarvan wethouder Buddingh mede-initiatiefnemer is.”

,,Het Giessenconcert bleek niet slechts een uitnodiging van de zijde van Da Capo", vult Gerard aan. De Giessenburgers hadden de locatie De Kom in Noordeloos namelijk al in gedachten. Het moest dus een gezamenlijke organisatie worden. Nu leefde bij Volharding sinds het Oranjefeest van 2007 al het idee om De Kom aan de Grotewaard eens als openlucht theater te gebruiken. Kortom de clubs waren het snel eens: een gezamelijk concert op De Kom op zaterdagavond 13 juni.

,,De verenigingen prijzen zich gelukkig door medewerking van omwonenden, eigenaren die hun grond ter beschikking stellen, gemeente Giessenlanden die enthousiast reageert en sponsors die zo’n spectakel op het water helemaal zien zitten", legt Verheij uit.

In het programma zal de harmonie Da Capo van start gaan met een repertoire bestaande uit musical- en filmmelodieen. Uiteraard laat men de gelegenheid niet voorbij gaan om met beide verenigingen een groot orkest van meer dan 80 muzikanten te vormen. Gezamenlijk zullen zij The Phantom of the Opera ten gehore brengen, gevolgd door het piraten geweld uit Pirates of the Caribbean. Na de pauze wordt door de fanfare Volharding omgeschakeld naar een big band sound met bekende stukken van Sinatra en Tom Jones voorzien van zang. Ook het filmische Children of Sanchez zal worden gespeeld met solist Ferry Verheij op bugel. De presentatie is in handen van Roos Giljamse en Eva van Rooijen.

Beide verenigingen rekenen erop dat de Kom vol komt te liggen met bootjes. ,,In combinatie met een gezellig terras aan het Laantje is het weer slechts het enige dat dit voor Giessenlanden unieke concert in het water kan laten vallen. Iedereen is van harte welkom, jong en oud, Noordeloser en Giessenburger en iedereen die het maar mee wil maken", benadrukken de voorzitters.

De toegang is volgens Noordelose traditie gratis, het concert begint om 20.30 uur. Het terras is geopend vanaf 19.30 uur waarbij ook aan de bediening van het varend publiek wordt gedacht.

Voor een impressie van de voorbereiding, kijk op www.youtube.com: zoekwoord Komconcert.

advertentie
advertentie