Giessenlanden gaat samenwerken met Zorgalliantie Waard & Land

3 juni 2009 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR / GIESSENBURG - Gemeente Giessenlanden realiseert in de nabije toekomst samen met woningcorporatie KleurrijkWonen twee woon-zorgcomplexen in Hoornaar en Giessenburg. Toekomstige bewoners van deze woon-zorgcomplexen kunnen rekenen op een compleet aanbod van wonen, zorg en dienstverlening. Om dit totaalpakket te kunnen bieden is na een zorgvuldige selectieprocedure besloten de samenwerking aan te gaan met Zorgalliantie Waard & Land.

Meerdere aanbieders op het gebied van zorg- en dienstverlening in de regio hebben hun interesse voor samenwerking kunnen aangeven. Uiteindelijk hebben twee combinaties van zorgaanbieders hun interesse middels een aanbod voor zorg- en dienstverlening getoond. Deze zorgaanbieders hebben hun aanbieding gepresenteerd aan de betrokken partijen. Naast gemeente Giessenlanden en KleurrijkWonen woonden ook de vertegenwoordigers van de diverse adviesorganen van de gemeente deze presentaties bij: Wmo-platform, Platform Gehandicapten Zedje, Seniorenraad, Ouderenproof, Plangroep Wonen, Zorg en Welzijn Giessenlanden. Alle partijen waren het erover eens in Waard&Land de juiste partner te hebben gevonden.

In Zorgalliantie Waard & Land participeren: Zorggroep Alblasserwaard, Koningin Emmahuis, Stichting Waardeburgh, de Lange Wei en Syndion. Met een compleet aanbod op het gebied van zorg- en dienstverlening in combinatie met een geschikte woonlocatie, creëren de samenwerkende partijen een levensloopbestendige woonomgeving voor inwoners van Hoornaar en Giessenburg en omstreken. In de woon-zorgcomplexen kunnen ouderen met en zonder beperking zelfstandig of beschermd wonen. Zelfstandig wonende bewoners behouden hun keuzevrijheid en kunnen desgewenst zelf bepalen van welke partij ze bijvoorbeeld thuiszorg afnemen.

Nu duidelijk is wie de medeontwikkelaar wordt op het gebied van zorg- en dienstverlening kan het project verder worden vormgegeven. Hierbij zullen de omwonenden, toekomstige zorgvragers en mantelzorgers zeker een rol spelen. Middels onder andere een klankbordgroep hebben de verschillende betrokkenen de gelegenheid proactief mee te denken en wensen en behoeften kenbaar te maken. Gemeente Giessenlanden en KleurrijkWonen blijven eerste aanspreekpunt voor deze projecten, waarbij KleurrijkWonen het vastgoed in eigendom en beheer zal houden.

advertentie
advertentie