Doek valt voor Jazz op Tilt

3 juni 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Het jaarlijkse evenement Jazz op Tilt van LC Alblasserwaard Tablis krijgt geen vervolg. Na elf keer dit evenement op de derde zaterdag van september te hebben georganiseerd, krijgt de organisatie het muziekspektakel financieel niet meer rond. Hiermee komt een einde aan een traditie.

De Jazzcommissie, die dit jaarlijkse evenement organiseerde, is geconfronteerd met financiële onzekerheden, waardoor dit jaar geen jazz- en bluesevenement kan worden gehouden. Het wegvallen van twee belangrijke sponsors en de economische situatie van dit moment hebben bij het genomen besluit een rol gespeeld.

Het evenement werd jaarlijks georganiseerd onder auspiciën van de LC Alblasserwaard Tablis, die hiermee elk jaar weer een aanzienlijk bedrag aan geld kon genereren voor één of meer goede doelen in de Alblasserwaard (zie foto). Dit alles was mede mogelijk dankzij een groot aantal sponsors, klein en groot.

In 2009 klinkt op de derde zaterdag van september dus geen jazz of blues in De Til in Giessenburg. Maar de commissie is naarstig op zoek naar alternatieven. ,,De goede doelen mogen niet de dupe worden van dit alles. Juist nu, als het even economisch wat minder gaat, mogen de specifiek hulpvergende groepen in onze samenleving niet worden vergeten. Daarom wordt gewerkt aan nieuwe plannen en ideeën", aldus de organisatie.

advertentie
advertentie