'Spring op de fiets en doe mee'

7 juni 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Leuke tochten voor zowel de geoefende als de niet-geoefende fietser met routes van 25, 45 en 100 kilometer. Dat is de Rabo-Bidon-Classic die zaterdag voor de zevende keer van start gaat. ,,Het is tijd voor een mooie fietstocht met de hele familie of gewoon gezellig met z'n tweeën. Spring op de fiets en doe mee", enthousiasmeert Kees Klop namens de organisatie.

Alle routes voeren door een uniek stukje Nederland en hebben één ding gemeen: ze zijn geschikt voor zowel kinderen als senioren. ,,Bij deze tocht is geen wedstrijdelement ingebouwd. Het gaat niet om de snelheid maar om het plezier en de mooie plekjes die de deelnemers onderweg zien", benadrukt Kees Klop, de oprichter van de Rabo-Bidon-Classic, die de drie nieuwe routes heeft uitgezet. ,,Er is ook gedacht aan de getrainde fietsers en wielrenners. Zij kunnen de tour van 100 kilometer afleggen."

De deelnemers hoeven zich niet te haasten want tot 18.00 uur kunnen zij hun stempelkaart inleveren. De fietsers krijgen onderweg een consumptie met appelgebak bij één van de stempelposten. Na afloop is er een mooie herinnering en worden er mooie prijzen verloot.

Liefhebbers kunnen zich op zaterdag 13 juni tussen 09.00 en 12.00 uur inschrijven bij het O.K.K. sportgebouw (achter het gemeentehuis) aan de Rijnstraat 1a in Hardinxveld-Giessendam. Hier is ook kleed- en wasgelegenheid. De tochten starten vanaf de Rabobank aan de Peulenstraat 154 te Hardinxveld-Giessendam. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Voor meer informatie: Kees Klop 0184-616084 of 06-51779199 en Leo van Wijngaarden 0184-411163.

Naast de Rabo-Bidon-Classic is Kees Klop ook druk bezig met de voorbereidingen voor de tweede editie van het Rondje IJsselmeer, een tweedaagse lange-afstandstocht van ruim 460 kilometer op 26 en 27 juni. Klop: ,,Dit is een tocht die alleen door geoefende fietsers is af te leggen. We starten op vrijdagmorgen in Hardinxveld-Giessendam en via Volendam en de Afsluitdijk fietsen we dan naar Urk. Daar overnacht we in Hotel De Kaap. De volgende dag rijden we via de Veluwe en de Betuwe terug naar het startpunt. We blijven als groep bij elkaar en er zijn twee volgauto's die ons begeleiden. De gemiddelde snelheid ligt niet al te hoog; zo rond de 29 kilometer per uur. Er kunnen maximaal 25 wielrenners meedoen, maar helaas zijn er drie deelnemers afgevallen vanwege blessures, dus er is nog plek."

advertentie
advertentie