Muziekspektakel kent geen verliezers

8 juni 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Sporthal De Wielewaal was zaterdag 6 juni omgetoverd tot een heuse muziektempel. Klaar om de diverse bands te ontvangen die van de eerste editie van Popha! een groot succes maakten. Het werd een avond zonder verliezers, maar wel met één winnaar: Acoustic D-votion.

Het genre liep uiteen van blues tot wat stevigere rock. De band Bassless beet het spits af. Zij speelden zonder pauze een lange sessie, omdat zij diezelfde avond ook in Kinderdijk moesten optreden. Met veelal bekende covers van rocknummers kregen zij het publiek makkelijk mee. Daarna volgden Oceans, Acoustic D-votion, The Salvation Project en Sugarsweet.

Na de pauze was het podium voor Quadraad. Deze formatie speelde een akoestische sessie vanwege ziekte van hun bassist. Vervolgens lieten alle bandjes, met uitzondering van Bassless, opnieuw het beste van zichzelf horen. De bands Oceans, T.S.P. en Sugarsweet speelden voornamelijk rocknummers die zij zelf gecomponeerd hadden. De vreemde eend in de bijt, Acoustic D-votion, zorgde voor een leuke afwisseling met covers die op akoestische wijze ten gehore werden gebracht. Misschien vanwege dit onderscheidende karakter, bekroonde de jury uiteindelijk de laatste band tot winnaar. Zij verzamelden net iets meer dan The Salvation Project.

Gezien het enthousiasme van het publiek en de bands waren er deze avond echter geen verliezers. Ook de organisatie, in de personen van Dick de Krijger, Martin Klop en Robin van der Giessen, was dik tevreden, ondanks het ietwat teleurstellende aantal toeschouwers. ,,Volgend jaar zal er gekeken worden of er een mogelijkheid is om dit evenement weer te organiseren, hopelijk dan met iets meer publiek", klinkt Robin optimistisch.

Op www.popha.nl is meer te vinden over Popha! en de deelnemende bands.

Op de foto de nummer twee van de Popha! bandsbattle The Salvation Project. Ook bijgevoegd een filmpje van de winnaar Acoustic D-votion.

advertentie
advertentie