Samenloop was vooral ‘heftig’

9 juni 2009 om 00:00 Nieuws

,,Het is een groot succes geweest. In totaal hebben we 6100 euro opgehaald met de loop. Dat is natuurlijk een hartstikke mooi resultaat. En dan te bedenken dat we ontzettend tegen het binnenhalen van dat sponsorgeld opzagen. We vroegen ons af of we de ‘eis’ van 100 euro per deelnemer wel zouden halen”, lacht Marjan Dubbeldam. Alle teams in totaal hebben afgelopen weekend 90.000 euro bij elkaar gelopen voor het KWF.

‘Ze hebben daarboven ook meegewerkt’ H’VELD-G’DAM - ,,Het was prachtig mooi weer dus ik denk dat ze daarboven wel een handje hebben meegewerkt.” Met trots kijkt Marjan Dubbelman terug op de ‘Samenloop voor Hoop’ in Beesd waar ze 6 en 7 juni aan mee deed. Het team de Japies, zoals zij zichzelf hadden genoemd, deed met in totaal 16 mensen mee. Acht teamleden zijn van de familie Loeve, zij verloren een half jaar geleden een familielid aan kanker (de oom van Marjan).

De Samenloop voor Hoop heeft de verwachtingen van Marjan Dubbeldam overtroffen. ,,Ik wist wel een beetje wat ik kon verwachten, maar uiteindelijk was het toch behoorlijk heftig. We hebben best moeilijke momenten gehad. Ook emotioneel, maar omdat we zo’n hecht team waren is het allemaal heel goed gegaan. We hadden veel steun aan elkaar”, verduidelijkt Marjan Dubbeldam.

,,We hadden van te voren wel getraind, maar sporters zijn we niet. Bovendien, 28 uur continue opblijven is voor niemand makkelijk. Aan het einde was ik het ook wel spuugzat hoor. Toen had ik het echt helemaal gehad. Maar al met al was het een ervaring om nooit meer te vergeten. Een ervaring die we zonder de hulp van de vele sponsors uit Hardinxveld nooit voor elkaar hadden gekregen. Een woordje van dank hebben zij dan ook wel verdiend.”

advertentie
advertentie