Jonge en oude uitblinkers bij Rabo Bidon Classic

14 juni 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Met prachtig weer en ruim driehonderd deelnemers spreekt de organisatie van de zevende Rabo Bidon Classic fietstocht over een groot sportief succes. Kees Klop toonde zich kort na afloop een tevreden man: ,,Het weer zat natuurlijk mee. De hele dag zon en maar een klein beetje wind, beter kun je het eigenlijk niet hebben.

De deelnemers waren vol lof over de mooie tochten en de te winnen prijzen bij de loterij. Klop: ,,We proberen altijd via de plaatselijke middenstand aan leuke prijzen te komen. Dit jaar hadden we ruim dertig prijzen om weg te geven. Ook kregen alle deelnemers fruit bij de start, gesponsord door door marktkoopman Kees." Traditioneel krijgt ook de oudste deelnemer een prijs. Dit jaar was dat de heer G.H. Verhoeven van 87 jaar. Hij fietste maar liefst 45 kilometer en werd beloond met een mooie bos bloemen.

Klop: ,,Ook leuk om te zien dat steeds meer ouderen én jongeren meedoen. Zo hadden we net de aankomst van Jorn Romeyn van 11 jaar, die de 100 kilometer heeft gereden. Erg knap." Op het moment dat Klop het zegt, komt de 8-jarige Julia Kortenhoeven zich afmelden. Ze is pas 8 jaar en heeft de 45 kilometer uitgefietst.

Klop is al weer druk bezig met het volgende project: over twee weken dagen hoopt hij - voor het goede doel - met een groep wielrenners in twee dagen het IJsselmeer rond te fietsen, een tocht van ruim 460 kilometer. Ook is hij al bezig met het verzinnen van de routes voor de Rabo-Bidon-Classic van volgend jaar. Deze zal worden gehouden op zaterdag 12 juni.

advertentie
advertentie